21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

„Consecințele” vizitei Prințului de Wales la Filarmonica de Stat. Cristian Lupeș: „În câțiva ani, să ne putem lauda cu o pădure a muzicienilor care au vizitat Sibiul!“

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

În urma vizitei Prințului de Wales la Sala Thalia, conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu a decis că va înlocui clasicul buchet de flori de la finalul concertului cu un simbol ce va duce, în câțiva ani, la o pădure a muzicienilor ce au vizitat orașul de pe Cibin.
Filarmonica de Stat Sibiu a primit, în această după-amiază, vizita celui mai înalt oaspete din istoria recentă a instituției. Este vorba despre Alteța Sa Regală Prințul de Wales, care a ținut discursul inaugural al conferinței internaționale THINKFOREST, organizată de European Forest Institute, cu participarea ministrului Mediului, Tanczos Barna, a reprezentanților autorităților și specialiștilor de mediu din 16 țări.
Alegerea organizatorilor pentru desfășurarea acestui amplu eveniment internațional nu este întâmplătoare, în condițiile în care, în ultimii ani, Filarmonica de Stat Sibiu a obișnuit publicul cu implicarea autentică în acțiunile de ecologizare a mediului, înverzirea spațiilor și chiar transformarea clădirii în model de eficiență energetică, aspecte apreciate de Prințul Charles. „Ne bucurăm ca împreună cu European Forest Institute și Ambasada Marii Britanii din București să organizăm această importantă conferință, care vorbește despre reîmpădurire. Desigur că suntem onorați că Alteța Sa Regală, Prințul Chales, a ales Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu ca loc de desfășurare. Pentru a păstra vie amintirea acestui moment, de acum înainte vom înlocui uzualul buchet de flori de la finalul concertului cu un simbol ce va garanta că Filarmonica de Stat Sibiu împreună cu The Prince’s Foundation, va planta un copac, astfel încât, în câțiva ani, să ne putem lauda cu o pădure a muzicienilor care au vizitat Sibiul“, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Alături de invitați, în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu au fost prezenți Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, și Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect