Copiii au fost Hamlet, Desdemona, Romeo și Julieta, la Biblioteca Județeană ASTRA

banner
banner
banner
banner

Copiii au interpretat, la Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu, roluri din cunoscutele piese de teatru „Hamlet, Prințul Danemarcei”, „Romeo și Julieta”, „Othello”, „Îmblânzirea Scorpiei” și „Visul unei nopți de vară”. Toate acestea au avut loc în cadrul primei serii de „Atelierele de dezvoltare personală prin actorie”, organizate de BJ ASTRA.
Participanții primei serii de „Ateliere de dezvoltare personală prin actorie”, organizate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, au prezentat rodul muncii lor în fața spectatorilor prezenți la reprezentațiile finale. Copiii înscriși la Atelierele de actorie au interpretat rolurile personajelor shakespeariene din cunoscutele piese de teatru „Hamlet, Prințul Danemarcei”, „Romeo și Julieta”, „Othello”, „Îmblânzirea Scorpiei” și „Visul unei nopți de vară”. Activitățile atelierelor, oferite gratuit de Biblioteca publică sibiană, s-au desfășurat pe parcursul a două module, sub îndrumarea actorului și muzicianului Lucian Dragotă, care i-a coordonat pe tinerii participanți.
„Toți cei prezenți la spectacolele finale i-au urmărit cu bucurie și interes pe micii actori care au interpretat cu talent și seriozitate partiturile scenice atribuite – Puk, Hamlet și Ofelia, Romeo și Julieta, Othello și Desdemona, Petruchio și Katharina. Susținuți atent de îndrumător, participanții au reușit să ofere publicului prezent momente vibrante, încărcate de emoție, suspans și amuzament. Prestațiile artistice ale participanților pasionați de actorie au fost recompensate nu doar cu diplome de absolvire, ci și prin aplauze generoase și îmbrățișări călduroase”, au povestit reprezentanții BJ ASTRA Sibiu.
„Atelierele de dezvoltare personală prin actorie” reprezintă o inițiativă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, derulată prin intermediul Compartimentului pentru Copii și Tineret. Demersul este susținut pro bono de Lucian Dragotă, actor și muzician profesionist, reprezentant al Școlii de actorie New Talent și colaborator al Bibliotecii ASTRA.
Pentru cei interesați, o nouă serie a atelierelor de actorie dedicate membrilor comunității sibiene va începe în curând. Grupele sunt stabilite în funcție de categoria de vârstă: copii (9 – 13 ani); adolescenți (14 – 18 ani); adulți (peste 18 ani). Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu oferă gratuit câte 12 locuri pentru fiecare grupă de participanți.
Informații suplimentare referitoare la „Atelierele de dezvoltare personală prin actorie” se regăsesc online sau se pot obține la sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – Compartimentul pentru Copii și Tineret (str. George Barițiu, nr. 7, et. 1, tel. 0269 210 551, int. 108).

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect