9.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Costume și cămăși de la Muzeul ASTRA, prezentate la Muzeul de Artă și Tradiții Populare din Madrid

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu a inaugurat cu fast vernisajul expoziției de patrimoniu „CĂMAȘA. ELEGANȚA VEȘMÂNTULUI”, în colaborare cu Muzeul de Artă și Tradiții Populare din Madrid și cu Institutul Cultural Român din Madrid.

Acest eveniment remarcabil aduce în atenție 138 de costume și cămăși excepționale din patrimoniul național al României, dintre care 130 sunt clasate în categoriile Tezaur și Fond.

Expoziția, găzduită de Muzeul de Artă și Tradiții Populare din Madrid (Centrul Cultural La Corala, C. de Carlos Arniches, 3, 5, Centro, 28005), va putea fi admirată în perioada 11 martie 2024 – 24 iunie 2024. Intrarea este liberă, iar iubitorii de cultură și tradiție sunt invitați să descopere frumusețea și simbolismul cămășilor și costumelor tradiționale românești.

Expoziția este completată de acuarele și fotografii din Arhiva documentară a Muzeului ASTRA, oferind vizitatorilor o incursiune autentică în lumea transilvăneană din prima jumătate a secolului al XX-lea. Un eveniment cultural deosebit care aduce România mai aproape de Spania și susține schimburile culturale și promovarea patrimoniului național.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Mașinile vor avea obligatoriu montată o „cutie neagră”. De când intră în vigoare măsura

Din luna iulie, mașinile noi înmatriculate în Uniunea Europeană vor avea obligatoriu montată o „cutie neagră”.Din 6 iulie 2024,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect