22.4 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

Despre cum „Muzeele schimbă vieți”, la „Brukenthal”

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Șapte manageri ai instituțiilor muzeale din țară, alături de alți invitați de marcă din domeniu, se află la Sibiu zilele acestea, la prima ediție a Simpozionului Național „Museums change lives”. Evenimentul este organizat de Muzeul Național „Brukenthal” în perioada 17 – 18 mai.
Simpozionul se desfășoară în Sala Multimedia din Casa Albastră, iar potrivit inițiatorilor proiectului acesta vizează ideea potrivit căreia muzeele pot crește sentimentul de bunăstare și pot inspira.
„Pe lângă Simpozioanele anuale realizate de secțiile științifice ale Muzeului Național „Brukenthal”, am dorit ca, din acest an, să începem realizarea la Sibiu a unui simpozion care să dezbată problemele legate de managementul și marketingul muzeal. Consider că este necesar astăzi să ne întâlnim și să facilităm o platformă de discuții. Titlul simpozionului este sugestiv „Muzeele schimbă vieți”. Subliniem și afirmăm cu tărie că muzeele pot crește sentimentul de bunăstare, ne pot inspira, provoca și stimula și ne pot face să ne simțim mai sănătoși. Întrucât societatea se confruntă cu probleme precum sărăcia, inegalitatea, intoleranța, discriminarea, muzeele ne pot ajuta să înțelegem, să dezbatem și să contestăm aceste preocupări”, a explicat dr. Alexandru Constantin Chituță, inițiatorul proiectului și șeful Secției Marketing din cadrul Muzeului Național „Brukenthal”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Filippo Fiorelli a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul italian Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane) a câştigat prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, desfăşurată duminică pe...
spot_img

Știri pe același subiect