13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Dirijorul Gabriel Bebeșelea, declarat „Ambasador al Sibiului”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Cunoscutul dirijor Gabriel Bebeșelea a fost personajul principal al galei organizate de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, care i-a decernat acestuia titlul onorific de ,,Ambasador al Sibiului”. 

Publicitate

Asociația pentru Înfrumusețara Sibiului a organizat o gală dedicată celebrulu idirijor Gabriel Bebeșelea, în cadrul căreia i-a fost acordată distincția de ,,Ambasador al Sibiului”. Titlul a fost înmânat chiar de primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Publicitate

,,Vreau să mulțumesc în primul rând orașului pentru că mi-a oferit șansa să fac parte din această cultură de secole, iar acest lucru m-a împins spre ceea ce sunt și fac acum. Mă consider foarte norocos că m-am născut la Sibiu, orașul mi-a oferit extrem de multe lucruri pe care încerc să le returnez și eu prin proiectele mele”, a spus Gabriel Bebeșelea.  

Gabriel Bebeșelea nu este însă singurul ,,Ambasador al Sibiului” desemnat de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS). Emil Hurezeanu, Lia și Dan Perjovschi, Mircea Bulboacă, Ortrun Rhein și Maria Moga au primit și ei distincții din partea AIOS. Pe lângă prezența marelui dirijor Gabriel Bebeșelea, gala s-a putut bucura și de prezența ambasadorului României la Viena, Emil Hurezeanu, dar și a consulului onorific al Italiei, Italo Selleri.

,,Vreau să vă felicit pentru această carieră strălucită pe care o aveți, la 34 de ani să fii recunoscut pe plan mondial nu este un puțin lucru. Sunt sigură că ați muncit enorm și țin să vă felicit pentru această muncă depusă. Sunt puțini tineri care se înhamă la un astfel de efort, dar efortul dumneavoastră a fost încununat cu success. Sunteți un model pentru mulți tineri și din acest motiv vreau să felicit și AIOS pentru alegerea pe care au făcut-o. Mereu ați ales persoane demne de această distincție. Pentru Sibiu este o onoare să fie reprezentat de dumneavoastră pe scenele lumii pentru că întradevăr meritați acest titlu” – a declarat Astrid Fodor în timpul galei.  

Gabriel Bebeșelea este un sibian care s-a născut și a crescut într-o familie în care muzica era prezentă la orice pas. Majoritatea familiei sale are studii în acest domeniu sau sunt chiar muzicieni. Pasiunea lui pentru muzică a început în jurul vârstei de patru ani. Chiar dacă a studiat vioara timp de 12 ani, marea sa pasiune a rămas tot dirijatul.

În cariera sa impresionantă, se poate mândri cu faptul că a fost dirijor principal al Orchestrei Filarmonice ,,George Enescu” din București, dirijor și șef al filarmonicii Macedoniei de Nord, dirijor al Operei Naționale Române din Iași și dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. Cariera sa internațională este de invidiat, fiind invitat de ansambluri foarte apreciate precum Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre National de Lille, Opéra de Marseille, Barcelona Symphony Orchestra, Singapore Orchestra Simfonică, Orchestra Filarmonică Națională din Rusia, Orchestra Simfonică Academică de Stat din Rusia „Evgeny Svetlanov” și Opera din Perm.

Gabriel Bebeșelea a studiat cu doi dintre cei mai apreciați dirijori din lume, Bernard Haitink și Kurt Masur. A câștigat de asemenea premiul I al concursului de dirijor ,,Lovro von Matacic” din Zagreb și premiul I în concursul de dirijare ,,Jeunesses Musicales din București. În 2018, Gabriel Bebeșelea și-a obținut doctoratul cu „summa cum laude” la Universitatea Națională de Muzică București.

În fața publicului sibian a venit în urmă cu câteva zile, într-o primă audiție modernă, cu uvertura operei La foresta d’Hermanstad. Aceasta a fost compusă de către Valentino Fioravanti în 1812 și descoperită chiar de Gabriel Bebeșelea, la Milano, după îndelungi cercetări.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect