Dragobetele și Mărțișorul aduc „Vitrina cu dragoste” la Biblioteca Astra

banner
banner
banner
banner

Dragobetele și Mărțișorul, mesageri ai primăverii, sosesc la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în expoziția „Vitrina cu dragoste”. Echipa de bibliotecari propune publicului o serie de documente tipărite și audiovizuale, potrivite pentru acest interval al anului, când sărbătorim, deopotrivă, dragostea și venirea primăverii. Au fost selecționate ingredientele pentru o rețetă reușită de Dragobete și 1 Martie, din prețuire pentru toți cei îndrăgostiți de proză, poezie, pictură, muzică și cinematografie.

Cu prilejul Sărbătorii de Dragobete, „Vitrina cu dragoste” vă întâmpină cu literatură scrisă de cunoscuți autori români, muzică romantică și cele mai frumoase filme de iubire din colecțiile Bibliotecii Astra. Mihai Eminescu, Veronica Micle, Nichita Stănescu, Mihail Drumeș, Cella Serghi, Ștefan Augustin Doinaș, Ion Minulescu, Radu Stanca sunt câteva repere care vor stârni interesul vizitatorilor.
„Expoziția include studii etnografice despre Dragobete și alte sărbători tradiționale ale românilor: „Obiceiuri de peste an” și „Mitologie română” de Ion Ghinoiu, „Dragostea în datina tineretului român” de Tudor Pamfilie, „Datini, credințe și obiceiuri” de Gavrilă Florea, „Obiceiuri tradiționale românești” de Mihai Pop.
Publicul sibian este invitat să admire documentele expuse la Biblioteca Județeană Astra Sibiu, strada George Barițiu, nr. 7, foaier, în perioada 24 februarie – 4 martie 2021, în intervalul orar 9-17. Cei interesați să împrumute volumele prezentate sau altele similare vor fi îndrumați și susținuți de bibliotecarii de la Biroul de Relații cu Publicul”, transmit reprezentanții bibliotecii sibiene.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anticorpii monoclonali nu sunt eficienți în faţa noilor variante de coronavirus

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente în faţa noilor variante dominante ale SARS-CoV-2, a avertizat vineri...
spot_img

Știri pe același subiect