Elevii Liceului de Artă și-au deschis expoziție la Biblioteca ASTRA

banner
banner
banner
banner

Expoziția de pictură și intervenție grafică a elevilor de la Liceul de Artă Sibiu a fost deschisă, astăzi, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Județene ASTRA. Cei care semnează creațiile sunt elevii claselor a VII-a și IX-a. Alături de ei, astăzi, s-au aflat coordonatorul proiectelor, prof. Florin Viorel, cadru didactic și președinte al UAP Sibiu, părinți și susținători ai tinerilor artiști.
De asemenea, alături de micii artiștii s-a aflat Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.
Potrivit prof. Florin Viorel, coordonatorul proiectelor, lucrările elevilor nu trebuie văzute, ci „savurate”.
„Sunt foarte mândru de lucrările expuse de elevi în cadrul acestei acțiuni. Noi am venit aici pentru a înfățișa parcursul elevilor din timpul anului școlar. Sunt două zone închegate, punctate de două teme generale – colajul și contrastul cromatic, dar avem și lucrări disparate. Prezentăm o expoziție pentru a arăta fața Liceului de Artă, a secției de plastică, pentru a ne cunoaște lumea, pentru a ieși și pentru a demonstra că și Sibiul are artă plastică – pornind de la liceul de specialitate, la secția Restaurare a Universității și ajungând la Uniunea Artiștilor Plastici. Sperăm că, încet-încet, cartea noastră de vizită va fi răsfoită mai des de către sibieni. Așa cum spunea și domnul director Răzvan Pop, că ASTRA nu e un depozit de cărți, ci un spațiu viu, deschis, consider că spațiul expozițional nu este un depozit de lucrări. Lucrările trebuie văzute, ele trebuie savurate. Cartea o savurăm cu mâna, cu ochiul și cu inteligența. Asemenea procedăm și cu arta plastică – cu privirea, cu creierul și cu sufletul.”, a spus Florin Viorel.
Lucrările expuse vor putea fi admirate în continuare pe simezele Bibliotecii ASTRA, până vineri, 10 iunie, zilnic, între orele 8 – 20.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect