19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Evanghelicii,reformaţii şi romano-catolicii au intrat în Săptămâna Patimilor

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Paştele catolic va fi sărbătorit la sfârşitul acestei săptămâni, cu 5 săptămâni înaintea celui ortodox. Explicaţia acestui fapt constă în utilizarea unor calendare diferite între bisericile catolică şi ortodoxă. Astfel, Biserica Romano Catolică foloseşte calendarul Gregorian, iar Biserica Ortodoxă, pe cel iulian.

banner

Prin urmare, data în care se celebrează Învierea Domnului este în funcţie de prima lună plină de după echinocţiul de primăvară. Dacă ortodocşii calculează această dată în funcţie de  luna plină astronomică, la catolici se stabileşte prima lună plină folosind o serie de calcule şi tabele ecleziastice. 

Aşadar, în 2013 credincioşii romano-catolici, evanghelici şi reformaţi vor sărbători Paştele în 31 martie, iar credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici, în 5 mai.

În 2010 şi 2011 creştinii de toate riturile au sărbătorit Învierea în aceeaşi zi (4 aprilie în 2010, 24 aprilie în 2011). Următorul an în care Paştele va fi din nou sărbătorit în aceeaşi zi va fi în 2014, în 20 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect