9.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Expoziție care disecă realitatea

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Artistul Eugen Dornescu a avut ieri, 19 martie, ora 18, vernisajul intitulat ”Anatomii subiective”, la Galeria de artă NAC. Deschiderea expoziției a fost făcută de omul de cultură Niu Herișanu, iar curatorul expoziției a fost Iulia Mesea.

Eugen Dornescu s-a născut în 3 septembrie 1955 in Băluşeşti, jud. Neamt. Estepictor și grafician, a absolvit Academia de Artă din laşi, în  clasa profesorului  Dan Hatmanu (1981). Ulterior a devenit membru a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Și din 1979 participă la expoziții județene, republicane, de grup, naționale și internaţionale.

”Dacă ar fi să conturez doar câteva cuvinte profilul personalității artistice a lui Eugen Dornescu, aș spune respectul pentru meșteșug, reverență față de maeștrii și profesorii săi, plus responsabilitate față de ucenici. Iar dacă ar fi să vorbesc despre arta sa, pot spune că este creatorul unui act artistic adevărat, cu mesaj consistent, originalitate, și nu în ultimul rând, soliditate a construcției și rafinament. Titlul acestei expoziții Anatomii Subiective este principala cheie a exponatelor și a ansamblurilor lor. Nu este prima dată când Eugen apelează la acest titlu, și persistența lui dovedește că, într-adevăr, Anatomii subiective descifrează multe din ce artistul dorește să ne spună. Anatomia, conform definiției din dicționar, este structura internă a unui organism viu. Dar prin extensie ne putem referi și la organismele artificiale, la sisteme, la studiul componentelor  unui organism viu sau artificial, sau a raporturilor dintre ele. Așadar Eugen Dornescu face ceea ce stă la baza anatomiei,  o disecție a realității din jurul său, subiective bineînțeles”, a declarat Iulia Mesea.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 15 Aprilie.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Iarna a revenit în județul Sibiu

Iarna a revenit în județul Sibiu, în stațiunea Păltiniș, unde a nins vineri după amiaza.În staţiunea Păltiniș ninge, s-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect