22.4 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

Festivalul internațional de folclor „Cântecele munților” a ajuns la ediția 38

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

În perioada 31 iulie – 5 august 2013 are la loc la Sibiu, în Piața Mare, ediția din acest an a festivalului internațional de folclor „Cântecele munților”. În festival, invitații din Brazilia, Belarus, Germania, Serbia, Muntenegru și Mexic își vor arăta priceperea în cântece și jocuri populare specifice. Alături de ei sunt și reprezentanţi ai folclorului românesc din judeţele Bihor, Timiș, Bistrița Năsăud, Mureș, Olt și Sibiu. De asemenea, nume mari din muzica populară Românească vor urca pe scena din Sibiu, în zilele festivalului. Este cea de-a 38-a ediţie și va fi marcată prin diferite evenimente deschise deopotrivă publicului larg şi specialiştilor în domeniu.

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

Astfel, în cadrul festivalului au loc expoziţii, audiţii muzicale şi ateliere de dans, seri culinare cu specific tradiţional, dar și parada portului popular. În zilele de 2, 3 și 4 august, pe scena în aer liber din Piaţa Mare vor evolua diverse ansambluri folclorice prezente în festival. Fiecare grup are ocazia de a aduce în faţa spectatorilor momente inedite din folclorul muzical, coregrafic şi literar specific.

Festivalul începe în 31 iulie și continuă pe toată durata lui, cu seri tradiționale la care se poate participa doar cu rezervare. În ceea ce privește programul destinat tuturor iubitorilor de folclor, acesta începe vineri, 2 august, de la ora 18:30 cu parada portului popular. Se continuă în Piața Mare, de la ora 19:00 cu Spectacolul „Junii Sibiului și invitații lor”. Sâmbătă 3 august și duminică 4 august, tot de la ora 19:00, sibienii se vor bucura de spectacolul folcloric susținut de ansamblurile invitate în festival.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul- Junii” Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Cercul Militar Sibiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Filippo Fiorelli a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul italian Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane) a câştigat prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, desfăşurată duminică pe...
spot_img

Știri pe același subiect