21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Gravuri de Goya, expuse în premieră la Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

În premieră la Sibiu, vor fi expuse gravuri realizate de artistul spaniol Francisco Goya. De asemenea, vor putea fi admirate, în cadrul unei expoziții, și lucrări de Dali, inspirate din Goya. Gazda acestora va fi Palatul „Brukenthal” din Piața Mare. Vernisajul „Goya și Dali, Blestemul Războiului” va avea loc vineri, 24 iunie, la ora 12, în curtea a doua a Palatului „Brukenthal”.

banner

În premieră la Sibiu vor fi expuse gravuri realizate de artistul spaniol Francisco Goya.
„Gravurile lui Goya suscită interesul cunoscătorilor dar și al celor care le văd pentru prima dată, atât prin valoare artistică, calitățile tehnice, dar și prin mesajul moral transmis, cel mai cunoscut fiind „Somnul rațiunii naște monștri”. Prin opera sa, Goya ne arată că arta trebuie să se ridice împotriva erorilor și viciilor omenești”, spune dr. Alexandru Chituță, curatorul expoziției.
Alături de gravurile lui Goya din temele Tauromaquia, Dezastrele Războiului și Capricii, vor fi expuse și lucrări realizate de Dali inspirate din lucrările lui Goya, ce aparțin colecționarului George Șerban.
Salvador Dali a fost impresionat de opera compatriotului său, astfel că a decis să interpreteze celebra serie a Capriciilor, supunând fiecare lucrare la elemente artistice specifice Dali.
„Opera lui Goya poate la fel de actuală ca în vremea sa, a fascinat întotdeauna generațiile. Obiceiurile ilustrate și cruzimea omnipreznetă, combinate cu abuzul unor pături sociale, evocă în continuare emoții puternice vizitatorului”, a mai explicat dr. Chituță.
Expoziția „Goya și Dali, Blestemul Războiului” va putea fi admirată în Cabinetul de Stampe al Palatului „Brukenthal” până în 30 iulie.
Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, fiind realizată în parteneriat cu Ambasada Spaniei în România și colecția George Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect