Lucrări de pictură, realizate de copiii din Ucraina, expuse la Biblioteca ASTRA

banner
banner
banner
banner

Lucrări de pictură realizate de copii din Ucraina, în cadrul unui program de terapie prin artă pornit în 2014, vor putea fi admirate, începând de joi, 24 martie, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. „Peaceful Sky Over Ukraine” va fi vernisată la ora 18, fiind un proiect inițiat de Organizația pentru Tineret „Здоровая Украина”/ „Healthy Ukraine” din Kiev.
Evenimentul se va desfășura în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, iar în deschidere vor fi invitați să vorbească artistul Dan Perjovschi și scriitorul Radu Vancu, alături de Stanislav Lypovskyi, președinte al Organizației pentru Tineret „Здоровая Украина”/ „Healthy Ukraine”, în prezent, refugiat la Sibiu.
Expoziția „Peaceful Sky Over Ukraine” cuprinde o serie de lucrări de pictură și grafică realizate de copiii ucraineni incluși într-un program de terapie prin artă, pornit la începutul conflictului armat din Crimeea, în 2014, cu scopul de a-i sprijini pe cei afectați de acesta. Tema expoziției este războiul văzut prin ochii copiilor. „Odată cu trecerea timpului, ca urmare a terapiei, se poate observa o schimbare în lucrările copiilor, în paleta de culori și în tematica abordată. De la nuanțele reci, care conturau bombe, arme, dragoni și alte simboluri ale traumei colective și individuale, se remarcă trecerea la o cromatică aprinsă, ce evidențiază speranța unei lumi mai bune, exprimă bucuria și inocența copilăriei”, spune Stanislav Lypovskyi.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 24 martie – 7 aprilie, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 20.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Cal de 6.000 de euro, furat din Copșa Mică

Polițiștii de investigații criminale din Copșa Mică au reținut un tânăr care a furat un cal rasa sânge rece...
spot_img

Știri pe același subiect