5.2 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

Mai multe cărți pentru Biblioteca ASTRA

Cele mai citite

În cadrul Campaniei de colectare de carte pentru Republica Moldova „DAR de CARTE și dePARTE”, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a primit recent o donație consistentă de publicații.

Donația a fost oferită de Ștefan-Cornel Rodean, colonel în retragere, scriitor, președinte al Cenaclului Umoriștilor Sibieni „Nicolaus Olahus”, susținător al demersurilor bibliotecii publice de dezvoltare a colecțiilor de documente.

Această donația cuprinde un volum de peste 800 de titluri, scrise în limba română de autori din România, Republica Moldova și Serbia. Editate majoritatea după anul 1990, publicațiile fac parte din diferite domenii de referință (literatură, istorie, filosofie, memorialistică, pedagogie) și aparțin mai multor genuri literare (romane, poezie, teatru, proză scurtă umoristică, epigramă etc.).

„Ne bucură faptul că apelul făcut de noi prin campaniile de colectare de carte au ecou în spațiul public și suntem recunoscători celor care înțeleg importanța cărților și rolul bibliotecilor în dobândirea educației și vin să doneze publicații. Oameni precum domnul Ștefan-Cornel Rodean sunt de apreciat și de lăudat.

Instituțiile bibliotecare există și au existat datorită acestor donatori, iar tradiția lor trebuie continuată.”, a declarat dl. Răzvan C. Pop, manager al bibliotecii publice sibiene.

Publicațiile primite au fost preluate de către bibliotecarii astriști în vederea completării fondului de publicații care urmează a fi transportat spre bibliotecile raionale din statul vecin, acțiune care se înscrie în derularea Acordului de parteneriat încheiat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu Departament pentru Relația cu Republica Moldova.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect