13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Muzeul ASTRA deschide Târg de Mărțișor, la finalul lunii februarie

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Luna martie bate la ușă, iar Muzeul ASTRA s-a pregătit din timp pentru a o întâmpina. Instituția organizează, în ultimul weekend al lunii februarie, primul Târg de Mărțișor. Acesta va avea loc în Muzeul din Dumbrava Sibiului în perioada 26 – 28 februarie.
Mărțișorul este simbolul primăverii, iar dacă acesta este creat pentru cineva drag el este unic și plin de sentimente.
În Muzeul din Dumbrava Sibiului, la sfârșitul acestei luni, vizitatorii vor avea ocazia să confecționeze mărțișoare, cu ajutorul meșterilor, la Târgul de Mărțișor, un eveniment ce se va afla la prima ediție.
„Lasă frumusețea primăverii să te cuprindă-n gesturi! Hai pe la noi să îți faci un mărțișor după cum îți dorește sufletul! Te ajută meșteri și artiști care se pricep de generații să croiască simbolul ce leagă-n fir alb-roș` puritatea și vitalitatea din natură! De vrei, ai de ales apoi din fel de fel de mărțișoare artizanale expuse aici la prima ediție a Târgului de Mărțișor de la Muzeul ASTRA. Ei bine, următorul pas este să surprinzi, desigur, pe cea/ cel pe care o/ îl iubești. Sau puteți veni împreună în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, să vă bucurați împreună de primul târg al primăverii ASTRAle!”, este mesajul celor de la Muzeul ASTRA.
Târgul va fi deschis în această perioadă între orele 10 – 17.
Practicile culturale asociate Mărţişorului au fost înscrise de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, în urma candidaturii unui dosar multinațional (România, Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova). Simbol al primăverii și al protecției în satul tradițional, Mărțișorul împletește două importante elemente: puritatea – prin culoarea albă și vitalitatea – prin culoarea roșie. Oamenii obișnuiau să își dăruiască mărțișoare pentru că sunt aducătoare de noroc și sănătate.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect