22.4 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

O nouă „bătălie” a cărților, la Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Cărțile vor avea, din nou, „bătălie” la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Mai exact, în luna iunie revine o nouă ediție a concursului național „Bătălia Cărților”, organizat de instituția culturală din Sibiu și care se adresează, gratuit, tuturor iubitorilor de literatură. În competiție se pot înscrie cei care au un permis valid de utilizator al Bibliotecii ASTRA.
În concurs sunt așteptați toți cititorii pasionați, competiția fiind organizată pe trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți (peste 18 ani).
Potrivit organizatorilor, pe parcursul perioadei de desfășurare, iunie – octombrie 2022, participanții sunt invitați să citească zece cărți pentru fiecare categorie de vârstă, titlurile aparținând atât literaturii române, cât și celei universale. În etapa finală a competiției ajung cititorii care au lecturat toate titlurile propuse pentru o categorie de vârstă şi prezintă propriile opinii și argumente prin intermediul fișelor de lectură, demonstrând astfel o deplină înțelegere a textelor literare. În luna octombrie, va avea loc dezbaterea finală a concursului de lectură în cadrul căreia participanții finaliști vor avea prilejul de a susține cartea preferată în fața juriului și a publicului. Pentru fiecare categorie de vârstă, participantul cu cea mai reușită pledoarie va deveni „Cititorul anului 2022”. Volumul care va obține cel mai mare punctaj din partea competitorilor va deveni „Cartea anului 2022”. Vor fi acordate, de asemenea, premii pentru cele mai bune fișe de lectură. Câștigătorii etapei județene vor participa la etapa națională, care va avea loc la începutul anului viitor.
Unde se găsesc formularele de înscriere
Cărțile, formularele de înscriere și toate materialele aferente derulării concursului „Bătălia Cărților” sunt, începând cu 6 iunie, disponibile la sediul central (Compartimentul pentru Copii și Tineret și Compartimentul pentru Adulți) şi în filialele bibliotecii: Filiala Hipodrom (str. Rahovei, nr.14), Filiala Valea Aurie (str. Luduș, nr. 9, bloc 31), Filiala Vasile Aron (str. Semaforului, bloc 22), Filiala Bâlea (str. Bâlea, bl.9), Filiala Cisnădie (Str. Ţesătorilor, nr. 6).
Detalii suplimentare privind regulamentul de participare la concurs și volumele propuse în competiție se pot obține la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr.7), la adresa de e-mail bjastrasibiu@gmail.com sau la numărul de telefon 0269 210 551 (interior 108). În egală măsură, disponibilitatea titlurilor se poate consulta în catalogul electronic al Bibliotecii: http://bjastrasibiu.ro/catalog-online/.
oncursul de lectură „Bătălia Cărților” este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, proiectul fiind inițiat în 2014 de către Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Asociația Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Filippo Fiorelli a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul italian Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane) a câştigat prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, desfăşurată duminică pe...
spot_img

Știri pe același subiect