20.2 C
Sibiu
miercuri, august 10, 2022

„Our Heritage”, cea mai complexă bază de date a monumentelor din Transilvania

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) a lansat proiectul „Our Heritage”, o platformă online care are ca scop identificarea și maparea patrimoniului cultural din Transilvania. Site-ul www.ourheritage.ro poate fi folosit chiar pentru a marca trasee turistice în funcție de categoriile monumentelor, acestea fiind localizate pe hartă și însoțite de numeroase fotografii. „Proiectul reunește profilurile a peste 2300 de monumente din Transilvania, precum și lista completă a monumentelor din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu și este actualizat permanent. Mai mult, vizitatorii pot contribui la informațiile publicate pe site, după ce acestea vor fi validate de Consiliul Științific.”, a declarat Tudor Popa, președintele AIOS. 

banner

Proiectul Our Heritage constituie o descoperire continuă și se va desfășura pe o perioadă de 3 ani, timp în care vor fi actualizate pe site toate monumentelor istorice din Transilvania incluse în Lista Monumentelor Istorice a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, adică peste 8000 de monumente.
„Our Heritage” este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi implementat de AIOS (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Valul șase de Covid începe să scadă. În Sibiu, peste 4.000 de îmbolnăviri în doar o lună

Autoritățile au anunțat situația la zi a infectărilor cu virusul SARS-COV-2 din care putem observa că „valul” cu numărul...
spot_img

Știri pe același subiect