21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

„Pe urmele lui Darwin”, la Palatul „Brukenthal”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

De mâine, 11 iunie, pornim „Pe urmele lui Darwin”. Acesta este titlul celei mai noi expoziții ce va fi deschisă în Sala 79 a Palatului „Brukenthal” din Piața Mare. Vernisajul „Pe urmele lui Darwin. Expunerea evoluției” va avea loc sâmbătă, la ora 13.

banner

Expoziția ”Pe urmele lui Darwin. Expunerea evoluției” este realizată de dr. Liviu R. Pripon, cercetător independent, în colaborare cu dr. Adrian Luca, curator din partea Muzeului Național „Brukenthal”.
Expoziția cuprinde fotografii realizate de dr. Liviu R. Pripon și biolog Valentin A. Kiss, reprezentând peste 50 de imagini, dintre care 18 sunt expuse individual. Totodată, vor fi expuse lucrări ale artistei drd. Mădălina Surducan și un material realizat de drd. Carla Culda, colaborator în demersul științific al expoziției.
Potrivit organizatorilor, expoziția cuprinde fotografii, instalații foto-video, pictură, dar și o serie de materiale informative referitoare la câteva grupe unitare de animale care reflectă în ansamblul lor procesul evoluției.
„Expoziția face parte dintr-un proiect interdisciplinar, care pune împreună știința și arta, prin hibridizarea dintre experiența estetică și discursul științific și își propune să plaseze simetric lucrări de artă în raport cu imagini care reflectă modul particular de evoluție al animalelor răspândite în Arhipelagul Galapagos. Nu doar specificul exponatelor, dar însăși implicarea în egală măsură a actanților umani din cele două domenii vine să construiască această hibridizare. Expoziția nu intenționează să substituie experiența din natură ci să o completeze. Pe de altă parte, cunoscând dinainte speciile și particularitățile lor, turistul știe ce trebuie să vadă în probabilitatea unei vizite în Galapagos. Expoziția prezintă un număr cuprinzător de specii întâlnite în Galapagos care oferă cadru pentru cunoașterea evoluției, iar modul lor de expunere oferă o ambianță ofertantă pentru experiența estetică”, a explicat Adrian Luca, curator din partea MN „Brukenthal”.
Expoziția va rămâne deschisă în Palatul „Brukenthal” până în 15 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect