7.8 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

Percuționistul Andrei Marcovici de la Filarmonica de Stat Sibiu va alerga 42 de kilometri la Maraton: „Dacă eu pot să termin, cu siguranță puteți și voi să mă susțineți!”

Cele mai citite

Filarmonica de Stat Sibiu va avea un reprezentant la Maratonul Internațional Sibiu, ce va lua startul mâine, 4 iunie. Este vorba despre percuționistul Andrei Marcovici, care, la cei 42 de ani pe care îi numără, și-a propus să alerge 42 de kilometri la evenimentul sportiv, în scop caritabil.
Andrei Marcovici susține proiectul „WeHelp Săcel – Educație prin muzică!”, al Asociației WeHelp.
„Am ales ca la vârsta de 42 de ani să alerg pentru prima oară un maraton. În acest an, ca de fiecare dată alături de Asociația WeHelp!, doresc să strâng bani pentru a achiziționa instrumente muzicale pentru Școala Săcel, urmând ca apoi, alături de colegi de-ai mei, să-i învățăm pe elevi să cânte la ele. Dacă eu pot să termin 42 de kilometri, cu siguranță puteți și voi să mă susțineți pentru a face muzică alături de copilași”, spune muzicianul.
Asociația „WeHelp!” urmărește să le ofere copiilor din familii defavorizate șansa la o viață mai bună. Copiii primesc suport moral și educațional, îndrumare pentru o viață decentă și training-uri în diferite domenii.
„Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să trezim interesul copiilor de a nu abandona școala și de a studia un instrument, lucru care reprezintă o alternativă în alegerea unei cariere. O parte din elevii școlii din Săcel sunt de etnie romă și își doresc să studieze muzica, deoarece sunt talentați și ar avea șansa la o viitoare meserie. În mod tradițional muzica a făcut parte din viața minorității rome și istoric vorbind, a fost una dintre puținele modalități prin care au fost remarcați în societate. Studierea unui instrument muzical începând de la o vârstă fragedă conduce către o bună dezvoltare a personalității umane. De asemenea, aceștia beneficiază de un antrenament excelent al creierului, activitatea fiind și o metoda terapeutică. Studiind muzica, copiii își dezvoltă capacitățile matematice. Prin memorarea notelor muzicale, a clapelor și numărarea ritmului, aceștia își formează o gândire largă. Anumite studii au evidențiat faptul că studenții de la facultățile de artă obțin performanțe mai bune la materiile științelor exacte, comparativ cu cei care nu întreprind activități muzicale sau artistice”, au explicat reprezentanții Asociației.
Andrei Marcovici și-a propus să strângă 1.000 de lei, reușind deja acest lucru.
Totuși, cei care vor să îl susțină în continuare pe muzicianul Filarmonicii de Stat Sibiu o pot face donând AICI.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Contoare digitale de apă pe 13 străzi din Mediaș

De miercuri, 17 aprilie, vor fi montate contoare digitale de branșament pe un număr de 13 străzi din Mediaș.Lucrările...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect