22.4 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

Peste 11.000 de vizitatori în Muzeul ASTRA într-o noapte

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Ateliere de olărit, brodat, grafică botanică, gastronomice și multe alte activități au făcut parte din ediția 2022 a proiectului „Noaptea Muzeelor” de la CNM ASTRA. În acest an, programul a adunat pete 11.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului, aceștia putându-se bucura de o gamă largă de evenimente până după miezul nopții.
12 ateliere meșteșugărești și gastronomice, precum și activități interactive, organizate în șase locații din Muzeul în Aer Liber au dat viață proiectului „Noaptea Muzeelor” în acest an. Vizitatorii au avut parte, sâmbătă, de intrare liberă între orele 188-03.30, în Muzeul din Dumbrava Sibiului. De asemenea, CNM ASTRA a inclus în program și Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, unde vizitatorii au putut descoperi aspecte inedite din această zonă etnografică, fiind reprezentate aici piese de mobilier, costume tradiționale sau chiar mijloace de transport. În plus, sâmbătă a putut fi vizitat gratuit și Centrul Cultural Memorial „Dr. Gheorghe Telea-Bologa” din Nou Român, ce a oferit oportunitatea vizitatorilor de a se întâlni cu arta populară românească din colecția dr. Gheorghe Telea-Bologa.
În programul de la Muzeul din Dumbrava Sibiului au fost cuprinse ateliere de broderie românească, de grafică botanică și rețete de sezon, respectiv tocană de cartofi cu carne și mămăligă cu brânză. Cei care au vizitat Școala din Ticera au putut face cunoștință cu “Învățătorul din mediul rural”, iar cei care au trecut pragul Gospodăriio de viticultor sas din Șeica Mică au putut gusta din pită cu untură și cu ceapă și participa la ateliere de olărit.
În plus, ieri, pentru a veni în sprijinul vizitatorilor Muzeului, societatea Tursib a decis să crească frecvența autobuzelor și orarul acestora.
În total, conform organizatorilor, au fost peste 11.000 de vizitatori care s-au bucurat de activitățile propuse de CNM ASTRA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Filippo Fiorelli a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul italian Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane) a câştigat prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, desfăşurată duminică pe...
spot_img

Știri pe același subiect