17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Pr. Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, conferențiază azi la Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Astăzi, 16 martie 2023, începând cu ora 18:00, va avea loc în Aula Magna a Facultății de Medicină din Sibiu, conferința cu tema „Iubirea, de la tinerețe până la bătrânețe”, susținută de Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, informează Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS).

Cine e Părintele Nicolae Tănase
 
Părintele Nicolae Tănase, pe lângă faptul că este tată a șase copii, găzduiește și hrănește zilnic aproape 300 de suflete în cadrul așezământului construit la Valea Plopului. După Revoluția din 1989, părintele Nicolae a început să predice pentru viață, vorbind deschis avorturi. Conștient de faptul că unele tinere nu-și permiteau un copil din motive socio-economice a înființat, în 1994, asociația Pro Vita. Pentru Viață! Această asociație a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvați de la avort, dar și orfani și copii ai străzii. Uneori, după o perioadă în care și-au rezolvat problemele de natură socială, emoțională, financiară, mamele și-au luat copiii acasă. În alte dăți, copiii au crescut la Valea Plopului, au studiat, și-au format familii și, la rândul lor, ajută noi și noi generații născute Pentru Viață. La Valea Screzii, părintele Nicolae Tănase a construit un așezământ pentru copii care include, pe lângă locuințe, și un dispensar medical, o biserică, o brutărie. De-a lungul timpului, mii de suflete au fost ajutate de comunitatea din Valea Plopului și Valea Screzii. 
 
Iubirea nu este doar cel mai puternic sentiment pe care îl resimțim, ci este și cea mai mare virtute prin care ne împodobim. Mai mult decât atât, iubirea este virtutea tuturor vârstelor, este cea care ne însoțește și ne călăuzește din vremea tinereții până în cea a bătrâneții, și chiar dincolo de ea. Cu toții am simțit lucrarea iubirii în viețile noastre, dar ea rămâne în sine o taină, izvorâtă din Taină. Părintele Nicolae Tănase ne va deschide câteva căi de pătrundere în marea taină a iubirii.
 
„Prietenia este un început, iubirea este o continuare, prietenia în iubire este o stare, iar iubirea este o consecință.”. Pe tema iubirii s-au spus multe, însă subiectul nu s-a epuizat. Dimpotrivă, continuă să aibă tot mai mare rezonanță. În mod cert, o viață este plină de sens dacă e trăită în iubire. În esență, ce avem dacă ne lipsește iubirea? Ce ne lipsește dacă avem iubire? La aceste întrebări și multe altele, Părintele Nicolae Tănase va încerca să ne răspundă în cadrul conferinței „Iubirea, de la tinerețe până la bătrânețe”. Totodată, în cadrul conferinței vom organiza și o strângere de fonduri pentru copiii de la Valea Plopului.
 
Pentru mai multe detalii legate de eveniment și de activitățile Organizației Tinerilor din Sibiu, pot fi accesată pagina:
https://www.facebook.com/otsibiu/

banner

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect