22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Primăvara începe cu expoziția ICONOFERESTRE – Marian Furtună

Cele mai citite

Muzeul de Artă Contemporană propune o expoziție în care lucrările expuse stârnesc sentimente și emoții puternice.

Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal propune expoziția Iconoferestre – Marian Furtună, curator dr. Alexandru Constantin Chituță.

banner

Vernisajul va avea loc miercuri, 1 martie 2023, ora 13:00 la Muzeul de Artă Contemporană, str. Tribunei nr. 6.

Invitat special în cadrul vernisajului va fi conf. univ. dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte din cadrul Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași.

”Marian Furtună pare să-și fi ales propriul drum stilistic, deși posibilitățile de exprimare vizuală și conceptuală în această arie artistică tind a fi mai cu seamă restrictive, supuse canoanelor de reprezentare sau normelor dogmatice ale scrierilor sfinte. În spațiul creștin, pictura bisericească este un domeniu cu norme și reguli clare de reprezentare, ce lasă adesea un spațiu foarte restrâns de acțiune celor care se avântă în mod temerar pe această cale. Și totuși, arta bisericească este încă un fenomen viu, plin de energie și efervescență creatoare.

Acesta este tărâmul în care se manifestă plin de talent, și deloc ezitant, artistul Marian Furtună, format ca pictor bisericesc, dar preocupat și de alte direcții conexe artei bisericești propriu-zise, printr-o vastă serie de creații cum sunt și cele înscrise în ciclul Iconoferestre”, spune Adrian Stoleriu.

Episcopul Virgil Bercea, de la Oradea sublinia că:

”Trăim un timp marcat de consumerism, de carpe diem, de postmodernism prelungit în căutări deșarte, de inteligența artificială care își asumă rezolvarea problemelor stârnind întreaga umanitate, într-o lume și o Europă care nu-și mai recunoaște rădăcinile creștine, care a uitat să mai ”aibă vise”. Totul se întâmplă, acum, rapid, turbionar! Să faci pictură, care ”pictează visul”, să cauți chipul Mântuitorului, este un act de curaj, o dovadă de credință și un drum de apostolat. Și mai este ceva: conștiința datoriei înmulțirii talanților”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect