22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Retold vine la Muzeul ASTRA

Cele mai citite

Muzeul ASTRA găzduiește întâlnirea partenerilor implicați în proiectul RETOLD (2020-2024).

Este vorba despre un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Europa Creativă, o inițiativă culturală de nivel european, organizată în premieră și care are ca scop documentarea, digitalizarea și promovarea patrimoniului muzeal.

banner

Vor fi prezenți, în perioada 26-31 martie, la Sibiu, 11 membri ai tuturor partenerilor angrenați în implementarea proiectului, și anume: EXARC (Olanda), care este și liderul de proiect, Stiftung Stadmuseum Berlin (Germania), Steinzeitpark Dithmarschen (Germania), Universitat Autónoma de Barcelona (Spania) și Nüwa Digital Media Content Production Studios Ltd (Irlanda).

,,Întâlnirea de la Sibiu are menirea de a testa și îmbunătăți instrumentele de lucru dezvoltate în vederea digitizării, documentării și promovării patrimoniului construit din muzeele în aer liber, dar și a meșteșugurilor de odinioară.

În acest context, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului oferă partenerilor implicați mediul propice pentru desfășurarea workshop-urilor de învățare și utilizare a tehnologiilor, precum fotogrametria și modelarea 3D în vederea îmbunătățirii experiențelor muzeale atât pentru specialiști, cât și pentru publicul vizitator, nu doar on-site, ci și în mediul online. Instrumentele dezvoltate în cadrul proiectului vor duce la o consolidare a cadrului de cercetare și interpretare a muzeelor în aer liber și, în cele din urmă, sustenabilitatea pe termen lung a muzeelor în aer liber ca păstrători ai moștenirii culturale”, a declarat Dr. George Tomegea, muzeograf Muzeul ASTRA.

Astfel, Muzeul ASTRA, în calitate de partener RETOLD, contribuie la acest proiect cu realizarea unor formate standard pentru documentarea construcțiilor și meșteșugurilor, precum și cu materiale foto-video despre patrimoniul muzeal al instituției. Sesiunea deschisă publicului este programată pentru luni, 27 martie 2023, între orele 9:30 – 11:00.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect