21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

„Scufița Roșie” ajunge la Teatrul „Gong”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

„Scufița Roșie” își va spune povestea, sâmbătă, 7 mai de la ora 11, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu. Spectacolul, în regia lui Diego Aramburo, va prezenta, timp de 50 de minute, călătoria fetiței ce pornește singură la drum, intră în vorbă cu lupul și merge în vizită la bunica sa.
Spectacolul „Scufița Roșie” revine pe scena Teatrului „Gong” și va fi prezentat în Sala Parter a instituției culturale.
„Povestea Scufiţei Roşii este povestea fetiţei care, pornind singură la drum, intră în vorbă cu lupul, din bună credinţă şi naivitate şi sfârşeşte prin a fi mâncată de acesta şi ea şi cineva foarte drag ei, bunica. Dacă în varianta clasică, Scufiţei i se furau informaţiile legate de casa bunicii, prin diverse tertipuri de-ale lupului, spectacolul făcut de Diego Aramburo, după textul lui Jöel Pommerat, ilustrează, mai degrabă, o problemă a societăţii şi a lumii în care trăim, unde adevăratul pericol stă în şarmul lupului, în simplitatea şi firescul lui, dar şi în condiţia fetiţei şi a oricărei femei. Pericolul la care se expune aceasta, de-a lungul timpului, indiferent de generaţie este de necontrolat pentru că este, înainte de toate, nedrept: pericolul de-a trăi într-o lume inegală, pericolul de-a fi expus pentru că ai un gen anume, pericolul unei societăţi în care cei „puternici” se cred îndreptăţiţi să păşească peste ceilalţi şi să îşi însuşească ce nu le aparţine”, spun reprezentanții Teatrului „Gong” din Sibiu.
Premiera spectacolului a avut loc în 9 octombrie 2017.
Un bilet la spectacolul din 7 mai este 12 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect