13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

190 de tineri artiști vor participa la cea de-a 8-a ediție a Festivalului International Capitală Muzicală

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului International Capitală Muzicală va reuni un număr de 190 de participanți. Evenimentul se va desfășura în perioada 21-23 august, pe scena în aer liber din fața Sălii Thalia, cu o serie de măsuri luate în contextul pandemiei, anunță organizatorii. 

Tinerii concurenții vor putea să-și confirme talentul interpretativ în cadrul secțiunilor: muzică clasică, folk, muzică populară și muzică pop, vocal sau instrumental.
Juriul va fi prezidat de maestrul Horia Moculescu, alături de acesta fiind invitate o serie de personalități marcante, precum: compozitorii Mihai Alexandru și Nicolaie Caragia, soprana Felicia Filip, tenorul Cristian Mihăilescu, vocal coach-ul „Vocea României” Gabriela Duțescu, vocal coach-ul „X Factor” Crina Mardare, vocal coach-ul „Next Star” Dana Dorian, artiștii Luminița Anghel Radu Nechifor și Mihai Mărginean, jurnaliștii Ileana Vieru-Radio „Antena Satelor” și Rodica Tulbure „Radio Cluj”, profesori ai Liceului de Artă din Sibiu Crina Popovici și Sanda Vulcu, referentul cultural al Casei de Cultură a Studenților Cosmin Curtean și Astrid Theodora Muthu – câștigătoarea marelui premiu a ediției a V-a2017. Invitat va fi de asemenea și Andrei Petruș câștigătorul marelui premiu a ediției a VII-a.
Și în acest an câștigătorul „Trofeului Festivalului” va fi recompensat cu 4.800 de lei, premiile totale depășind valoarea de 9.000 de lei.
„Pentru a se putea respecta condițiile speciale impuse de starea de alertă medicală, festivalul se desfășoară pe scena în aer liber din fața Sălii Thalia, cu o serie de măsuri luate pentru respectarea distanțării fizice, termoscanarea participanților și purtarea obligatorie a măștii de protecție. Intrarea este liberă, dar în limita locurilor disponibile, în acest context special”, transmit organizatorii.
Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect