24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Silviu Purcărete și Tokyo Metropolitan Theatre, pe Scena Digitală a TNRS

Cele mai citite

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților, în luna mai, o creație de excepție a regizorului Silviu Purcărete, realizată la Tokyo Metropolitan Theatre. Spectacolul internațional nou pe Scena Digitală este „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, într-o adaptare plină de dinamism semnată de Hideki Noda, în viziunea regizorală a lui Silviu Purcărete.  Premiera lunii este spectacolul „Cerere în căsătorie”, în regia lui Robert Raponj, cu Ofelia Popii, Pali Vecsei, și Adrian Matioc.
Pentru luna mai 2022, abonamentul lunar mai include și spectacolele „Doi pe un balansoar”, „Cion: Requiem Of Ravel’s Bolero”, „Tattoo”, „Ceea ce ziua datorează nopții”, „Maestrul dansului”, „Trei surori”, „Călătoriile lui Gulliver”, „Conferința iraniană”.
„Visul unei nopți de vară”, cu Anne Suzuki, Kie Kitano, Masaki Kaji, Hiroshi Yazaki, Tomohiko Imai, Ryo Kato, Tomoharu Hasegawa, Takashi Yamanaka, Yamato Kochi, Yuichi Tsuchiya, Manabu Hamada, Sakurako Moteki, Kotaro Yagi, Tomohiro Yoshida, Kenji Anan, Shinji Asakura, Toru Tezuka și Haruhiko Jo, este prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română și engleză.
Spectacolul „Cerere în căsătorie” îi are în distribuție pe Ofelia Popii, Pali Vecsei și Adrian Matioc.
„Natalia Stepanova cunoaște întortocheatul drum spre căsătorie în momentul în care pretendentul său, Lomov – un personaj ipohondru și suspicios – își face curaj să îi ceară mâna. În loc ca legătura dintre ei să se dezvolte într-o dragoste armonioasă, între cei doi crește o tensiune care culminează cu un adevărat scandal, din cauza faptului că ei sunt mereu pe poziții contradictorii. Certurile lor produc, de fapt, suferință sufletească, dar și fizică: bătăile inimii lui Lomov sunt mai alerte, simte cum nu-l mai țin picioarele, ochii îi zvâcnesc; Natalia suferă de accese de panică. Pețitul devine un război al caracterelor, iar absurditatea relațiilor conturează atât nevoia de inter-relaționare, cât și nevoia de dragoste, profund necesară omului”, este descrierea spectacolului.
Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi vizionată pe bază de abonament sau bilet individual. Abonamentele pornesc de la 49 de lei – pentru o lună și zece spectacole și ajung până la 299 lei pentru un an, incluzând toate spectacolele Scenei Digitale.
Un bilet individual costă 30 de lei. Aici, spectacolul este disponibil pentru patru ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.
Detalii despre bilete și abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect