25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Teatru, poezie, o catedrală plină cu orgi, pavilion din zahăr și spectacol de drone luminoase, toate în prima zi de FITS

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Câteva dintre cele mai noi informații legate de ediția a 30-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, au fost dezvăluite astăzi, în cea de-a treia conferință de presă. Gazda conferinței a fost Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS. Prima zi de FITS are programate multe surprize.

În curtea liceului Brukenthal și a Bisericii Evanghelice, vom avea deschiderea Festivalului, dar și un spectacol de poezie. Aici va fi amplasată și o instalație, un pavilion făcut din materiale biodegradabile, pe bază de zahăr. În prima zi de FITS, patru organiști vor prezenta un concert-colaj special gândit pentru cele 7 orgi din Catedrala Luterană Sf. Maria.

Cerul Sibiului va fi din nou luminat de drone, atât în prima zi de FITS, cât și în ultima

banner
banner
banner
banner

Și prezenta ediție va găzdui un spectacol de drone, câte 12 minute, atât în prima zi de FITS, cât și în ultima. Acestea au avut un succes răsunător anul trecut. În 2022, aproximativ 100.000 de persoane au venit să admire spectacolul de lumini. De data aceasta va fi vorba despre o flotă de 250 de drone luminoase, efecte pirotehnice și un magnetic show de lasere. Muzica ineditului show este special compusă de Electric Brother și Vlaicu Golcea. Tema #wonder (miracol) va fi adusă pe cerul de deasupra Teatrului „Radu Stanca“ din Sibiu.

Până în acest moment, FITS are 809 evenimente incluse în program. Sunt așteptați aproximativ 5000 de participanți din 75 de țări. Vor fi 81 sau 82 de spații în care se vor desfășura evenimente. La desfășurarea FITS vor contribui 500 de voluntari, cei mai mulți din Japonia, dar vor fi și din alte țări, precum Marea Britanie sau China, alături de voluntarii români.

Pentru ediția aniversară va fi creat un poster uriaș, un colaj cu toate afișele din cei 30 de ani de Festival. 20 și ceva dintre acestea au fost realizate de Cristian Radu, cel care a fost directorul executiv al Capitalei Culturale Europene. Posterul va fi amplasat atât pe clădirea teatrului, cât și în alte puncte cheie din oraș.

Șase noi stele pe Aleea Celebrităților

La conferința de presă de astăzi au fost dezvăluite numele tuturor celor șase personalități ale căror nume se vor adăuga pe Aleea Celebrităților. Vor primi stele regizoarea britanică Katie Mitchell, dansatoarea și coregrafa María Pagés din Spania, dansatoarea și coregrafa canadiană Marie Chouinard. Alături de ele vor fi regizorul elvețian, Milo Rau, actorul, regizorul, dramaturgul și producătorul portughez, Tiago Rodrigues, și coregrafa Noa Wertheim, director artistic al companiei de dans Vertigo din Israel.

María Pagés în spectacolul Șeherezada în ritm de flamenco. Foto organizatori.

Aplicația FITS și Sezonul NATO

Aplicația FITS este adusă cu toate informațiile la zi și permite personalizarea unui program individual, în funcție de preferințele fiecăruia. Oferă multe alte facilități și este disponibilă pentru descărcare atât în Google Play, pentru Android, cât și în AppStore, pentru iOS.

De șapte ani, FITS a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Apărării. Ca rezultat al acestei colaborări, și la ediția aceasta vom avea un Sezon NATO. Acesta include patru spectacole care se vor desfășura la Academia Forțelor Terestre. Accesul va fi gratuit, atât pentru militari, cât și pentru publicul interesat. FITS a pus la dispoziție pentru militari, o mie de abonamente gratuite la secțiunea Online. Alte trei mii vor fi la un preț redus. 1000 dintre acestea vor fi pentru spectacolele din festival. Celelalte două mii sunt atât pentru festival, cât și pentru spectacolele disponibile pe scena digitală a TNRS. Secțiunea Online a acestei ediții conține 40 despectacole transmise live sau înregistrate.

Găsiți aici programul complet al celei de-a 30-a ediții a FITS.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sibienii pot afla informații despre beneficiile de asistență socială prin cele 41 de agenții teritoriale

021.93.09 este numărul unic de telefon la care puteți afla informații despre beneficiile de asistență socială, acordate de Agenția...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect