1.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Tinerii sibieni în concert de colinde la Sala Thalia

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Organizaţia Tinerilor din Sibiu (OTS) organizează joi, 15 decembrie, concertul de colinde tradiționale românești „Îmbucură-te, om bun!”. Concertul va avea loc la sala Thalia din Sibiu, Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologiela ora 18:00.

Sibiul începe să răsune de colinde. Postul Crăciunului este o perioadă în care răsună neîncetat glasul colindătorilor, iar de bucuria unor colinde tradiționale românești merită să se bucure orice om, oriunde s-ar afla. De aceea, Organizația Tinerilor din Sibiu s-a gândit să împărtășească această bucurie cât mai multor oameni, atât celor din Sibiu, cât și celor care vor urmări concertul on-line, căci acesta va fi transmis live, anunță reprezentanții OTS.

banner

Obiceiul colindatului aduce aminte de o datină străbună a poporului român, care, alături de multe alte tradiții, alcătuiesc specificul neamului nostru. De aceea, prin colinde, ne putem împărtăși de viața și duhul strămoșilor noștri, dar și de binecuvântarea lui Dumnezeu, căci colinda este teologie în versuri și mijloc de propovăduire a marii Taine a Nașterii Domnului. Sărbătoarea cea mare a Crăciunului, atât de îndrăgită de poporul nostru, nu poate fi lipsită de bucuria și buna-veste pe care o aduce colinda – obicei mult îndrăgit al poporului român.

„Vă invităm pe cât mai mulți să participați la concertul nostru de colinde, în cadrul căruia îi vom avea ca invitați speciali pe Sebastian Stan și Claudia Stroie – interpreți de muzică populară și iubitori ai tradițiilor românești. Experiența va fi, cu siguranță, îmbucurătoare, după cum promite și titlul concertului, dar pentru aceasta vă invităm să vă convingeți!, transmite OTS”.

Strângere de fonduri pentru Amalia

Concertul are și un scop caritabil, fiind dedicat strângerii de fonduri pentru familia Amaliei, o fetiță de trei ani, care a fost diagnosticată cu leucemie și are nevoie de ajutor financiar pentru continuarea tratamentului și terapiilor. Ajutorul este oferit în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) a Mitropoliei Ardealului.

Pentru mai multe detalii legate de eveniment și de activitățile Organizației Tinerilor din Sibiu, pot fi accesate paginile următoare: https://www.facebook.com/otsibiu/ și https://www.instagram.com/organizatiatinerilordinsibiu/.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect