9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

TNRS, primul teatru din lume care este primit în turneu în China după pandemie

Cele mai citite

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) este invitat în China la Modern Drama Valley Festival, unde va prezenta spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”.

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, regia Andrei și Andreea Grosu va fi prezentat în perioada 29 aprilie – 5 mai, iar Yun Feng Theatre din Shanghai va găzdui trei reprezentații ale producției în care joacă Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Antonia Dobocan și Horia Fedorca.

„Suntem primul teatru din lume care este primit în turneu în China după perioada de pandemie. Pentru turneul de acum, Modern Drama Valley Festival ne pune la dispoziție o sală de 1.500 de locuri și vom avea trei reprezentații. Reamintim faptul că în 2018 spectacolul Oidip, regia Silviu Purcărete, a fost selectat din sutele de spectacole care au fost în turneu drept cel mai bun spectacol străin prezentat în China, în competiție cu unele dintre cele mai importante teatre din Europa și din lume”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

În Shanghai, reprezentațiile spectacolului TNRS sunt programate în 2 mai, ora 19.30, și în 3 mai, orele 14.30 și 19.30. Turneul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

De la premiera din mai 2019, spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, a cărui scenografie este semnată de Vladimir Turturica, s-a bucurat de succes pe scena TNRS și în turnee naționale.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect