21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Turneul Bålder Quartet, dedicat victimelor pandemiei, ajunge la Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Bålder Quartet ajunge cu turneul dedicat victimelor pandemiei la Sibiu. Concertul va avea loc joi, 16 iunie, de la ora 19, la Sala Thalia, și va cuprinde „Rugăciuni în miez de noapte” de Gyia Kancheli, cvintetul cu pian și „Rapsodia pe teme moldovenești” de Weinberg.

banner

Emil Hartikainen – vioară, Andrew Ng Wen Hao – vioară, Vadim Grumeza – violă și Tommi Wesslund – violoncel, alături de invitatul Mihai Diaconescu la pian, vor concerta joi la Sala Thalia. Acesta este primul eveniment muzical al săptămânii, la Filarmonica de Stat Sibiu.
Bålder a fost fondat în 2018, este laureat al ICMC Florida Keys și a debutat la Carnegie Hall și Mozarthaus.
„În ultimii ani, internetul, lucrurile efemere și zgomotul au preluat controlul asupra tuturor. Vom invita ascultătorii noștri să-și îndepărteze ochii și urechile de la smartphone-uri și să vină cu noi într-o călătorie din care vor recunoaște locul preeminent pe care îl deține arta în lumea noastră – nu doar în lumea culturii sau în istoria omenirii, dar și în viața de zi cu zi a omului obișnuit. În luna iunie, Bålder este pregătit să pornească într-un turneu memorial pentru a comemora victimele pandemiei. Scopul lor este de a aduce un omagiu oamenilor care au luptat constant împotriva Covid-19 și, în același timp, de a oferi ascultătorilor posibilitatea de a regăsi prin muzică amintiri despre cei dragi”, spun artiștii.
Potrivit acestora, programul turneului este bazat în mod explicit pe contrastul între întuneric și lumină. În concert vor fi interpretate „Rugăciuni în miez de noapte” de Gyia Kancheli, cvintetul cu pian și „Rapsodia pe teme moldovenești” de Weinberg.
„Am selectat lucrări brute și imprevizibile, care se implică extatic în meditații intense, cufundate în mod persistent în tăcere, dar întrerupte de erupții bruște de fortissimo și culminații cu motive dramatice. Oricine entuziasmat de aspectele mai înflăcărate a muzicii lui Bartok, Sibelius și Enescu va îndrăgi acest concert”, au mai transmis artiștii.
Pianistul român Mihai Diaconescu este absolvent al Academiei Sibelius și în prezent asistent la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, România. În calitate de solist și muzician de cameră, a susținut concerte prin toată Europa și Asia.
Cei care vor să participe la concertul de joi își pot achiziționa bilete de AICI, la prețul de 30 de lei. Elevii, studenții și pensionarii vor beneficia de reducere de 50%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect