”Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric”, miercuri, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”

”Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric” este titlul filmului ce va fi prezentat săptămâna aceasta la „ESTE Filmul de Miercuri”. Pelicula, în regia lui Gabriel de Achim, a fost nominalizată la categoria „Cel mai bun film de lungmetraj „în cadrul Romanian Days Award la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022 și va fi proiectată în 10 august, de la ora 20, în Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Povestea spune că Teo este un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect. Subiectul, autobiografic, este derutant încă de la început: frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăiește după moartea fetiței lui în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din cinci variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soția și fetița lor, scoate la suprafață episoade incerte, la limita dintre viață și ficțiune, accentuând dilemele. Frământările apar la fiecare secvență din viața camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început și sfârșit ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.
Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.
„ESTE Filmul de Miercuri” este un proiect organizat de Asociația Este Film, fiind cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect