Volumul „Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta”, prezentat la Sibiu

banner
banner
banner
banner

Reprezentanți ai Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au fost prezenți la Sesiunea de comunicări științifice, organizată de Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu. În cadrul evenimentului, a avut loc prezentarea volumului „Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta”, elaborat de dr. Bogdan Andriescu și dr. Anca Elisabeta Tatay, cercetători în istorie, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Biblioteca Academiei Cluj-Napoca.
Cu acest prilej, lect. univ. dr. Silviu Borș (ULBS) a evidențiat faptul că la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu există o vastă tradiție în ceea ce privește identificarea cărților românești vechi aflate în colecțiile acesteia. În viziunea sa, lucrarea „Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta” reprezintă rodul unei cercetări solide și riguroase a celor doi autori. Valoarea studiului constă în faptul că aduce la lumină numeroase detalii și însemnări care contribuie la cunoașterea aprofundată a acestui subiect deosebit de important pentru istoria literaturii române vechi.
Volumul a fost realizat sub egida Centrului de Cercetări „Andrei Oțetea” din cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu și a apărut la Editurile Armanis (Sibiu) și Mega (Cluj Napoca). În „Prefață”, Bogdan Andriescu aduce în atenția publicului faptul că acesta valorifică „226 de titluri, depistate în 255 exemplare. Lucrarea este structurată în două mari capitole: cărți tipărite în secolul al XVIII-lea (78 de titluri), respectiv, altele care au văzut lumina tiparului un secol mai târziu (148 de titluri)”.
olumul „Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta” va fi disponibil în bibliotecile din România și va intra curând în patrimoniul celor mai însemnate biblioteci europene.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anticorpii monoclonali nu sunt eficienți în faţa noilor variante de coronavirus

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente în faţa noilor variante dominante ale SARS-CoV-2, a avertizat vineri...
spot_img

Știri pe același subiect