24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Record Guiness la Paris, pentru cele mai multe persoane care să scrie după dictare

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Potrivit organizatorilor, 50.000 de persoane au aplicat pentru ‘Grande Dictée des Champs’, cea mai mare dictare. Primul eveniment de acest gen din Franța a avut loc duminică, 4 iunie, pe ChampsÉlysées. Bulevardul este cunoscut pentru francezi sub numele de „La plus belle avenue du monde” (cel mai frumos bulevard din lume).

Foto Facebook

Peste 5.000 de persoane au fost selectate dintre cei ce au aplicat. În program, au fost planificate câte trei ședințe de dictare, de fiecare dată cu câte 1.700 de participanți. Cel mai tânăr participant la cea mai mare dictare din lume avea 10 ani, iar cel mai vârstnic, 92 de ani. Aproximativ 1.700 de birouri au fost instalate pe bulevard, pentru desfășurarea evenimentului. De la strada Arsène Houssaye, până la bulevardul George V. Participanții au primit câte un stilou și o hârtie de examen. Au avut la dispoziție un ecran gigant de 102 metri pătrați, reprezentând tabla.
Textele au fost citite de pe o scenă, cu Arcul de Triumf pe fundal. Cei care le-au citit au fost jurnalistul literar Augustin Trapenard, scriitoarea Katherine Pancol și Pierre Rabadan, consilierul pe probleme de sport al primarului din Paris. Dictarea a avut trei runde, în fiecare dintre ele a fost citit cu voce tare un text iar concurenții trebuiau să îl transcrie fără erori.

banner
banner
banner
banner

Prima rundă a constat într-un scurt text al autorului Alphonse Daudet. Participanții au trebuit să scrie după dictare în cea de-a doua și cea de-a treia rundă o scurtă povestire modernă, respectiv un text despre rugby.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect