1.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Un architect a cerut unui AI să proiecteze zgârie-norii viitorului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Manas Bhatia are o viziune îndrăzneață asupra viitorului – una în care zgârie-norii rezidențiali sunt acoperiți de copaci, plante și alge care acționează ca „turnuri de purificare a aerului”, potrivit CNN.

Într-o serie de imagini detaliate, arhitectul și desingerul din New Delhi a dat viață ideii lui. Și-a imaginat clădiri care se înalță deasupra norilor unei metropole futuriste.

banner

Cu toate acestea pozele nu au fost întru totul produsul imaginației sale. 

Pentru proiectul lui conceptual „AI x Future Cities,” Bahita a folosit un instrument generator de imagini bazat pe inteligență artificială, Midjourney.

Bahita spune că crearea unei astfel de opere de arte suprarealiste poate dura până la 20 de minute. Și-a rafinat descrierile de aproape 100 de ori per proiect, editând și adăugând text până când a obținut rezultatele dorite înainte de a curăța imaginile folosind Photoshop.

„Partea de încercare-eroare este cea mai distractivă”, a spus arhitectul.

Într-un alt proiect, intitulat „Arhitectura simbiotică”, Bhatia și-a imaginat un viitor în care clădirile sunt făcute din materiale vii, organice. Folosind indicații precum „gigant” și „gobit”, el a produs imagini. Rezultatul l-a definit ca fiind un „viitor utopic” în care apartamentele sunt formate în interiorul copacilor de mărimea unui sequoia.

„Idea a fost crearea a unui tip de „piele” pentru clădiri, astfel fiind creată o idee bazată pe organic, inspirată de natură și de modul în care are loc răcirea prin evaporare și transpirație, astfel încât turnurile să își poată regla propria temperatură pe tot parcursul zilei”, a spus Bhatia adăugând: „Dacă am putea crea materiale de construcție care să fie organice, naturale, clădirea s-ar putea ventila prin aceste procese naturale.”

Popularitatea recentă a instrumentelor de creație artisitcă AI, cum ar fi DALL-E 2 de la OpenAI și Imagen de la Google Research, au ridicat noi întrebări despre creativitate și integritatea artistică.

Luna trecută, designerul de jocuri din Colorado Jason M. Allen a câștigat în mod controversat 300 de dolari la o competiție de artă cu o imagine futuristă, în stil renascentist, creată folosind Midjourney. În timp ce unii utilizatori și artiști ai rețelelor sociale și-au exprimat dezaprobarea față de metodele lui Allen, designerul a spus că prezentarea sa – care i-a luat peste 80 de ore pentru a genera – a fost calificată ca o operă de artă digitală.

Pentru Bhatia, AI-ul este doar un alt instrument. „Arta este complet deschisă interpretării”, a spus el. „Și un artist poate folosi orice fel de instrument care există pentru a crea artă. Oricine poate folosi tehnologia AI, dar nu va putea obține un rezultat la fel de bun ca o persoană creativă.”

”Producând ceva dincolo de imaginație, această tehnologie AI poate stârni idei noi și îmbogăți procesul de proiectare„ , a adăugat arhitectul. El își imaginează chiar un viitor în care AI poate genera design 3D și este integrat în software-ul pe care arhitecții îl folosesc pentru a-și modela creațiile.

„Are un potențial extraordinar”, a spus el. „La studioul nostru, am încercat să folosim inteligența artificială pentru a genera imagini de tip moodboard pentru o prezentare pentru un client și asta a mers foarte bine… În viitorul apropiat, arhitecții și designerii împreună cu inteligența artificială ar fi ceva specatculos.”

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect