14.1 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

Românii vor putea opta pentru cartea de identitate electronica

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, un proiect de lege care prevede că românii vor putea opta pentru cartea de identitate electronică.
Un proiect de lege aprobat joi de Guvern prevede posibilitatea ca cetățeanul să opteze pentru eliberarea unei cărți electronice de identitate, cu sau fără imaginea impresiunilor papilare a celor două degete arătătoare, sau a unei cărți de identitate simple, fără CIP.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, această posibilitate este oferită și în cazul minorilor, dar la solicitarea părinților sau a reprezentaților legali.
„Cartea electronică de identitate (CEI) va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum și utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii. CEI va facilita astfel accesul cetățeanului la diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare etc.), cu efecte majore privind simplificarea relației cu autoritățile publice, creșterea calității și accesibilității serviciilor publice”, se arată în comunicat.
Citește mai mult pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect