13.1 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

Alexandra Cristian, blogger-ul în căutarea lumii

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Alexandra Cristian este tânără, frumoasă și unul dintre cei mai de succes bloggeri de călătorie din țara noastră. Anul acesta a fost nominalizată la eTravel Conference, la categoria Best Travel Blog. Vorbim aici despre cel mai mare eveniment de promovare online dedicat industriei de turism din România.

alexandracristian.ro este blogg-ul ei. Doar o scurtă privire și reușeti să trăiești călătoriile Alexandrei și să descoperi lumea prin ochii ei. La cei 31 de ani ai ei a văzut o mare parte din destinațiile turistice ale pământului. Poate nu este singura, dar cu siguranță este printre puținii care reușesc să transmită prin fotografiile și poveștile ei, aventura unei călătorii. Citiți un interviu plin de pasiune al unui blogger care știe despre ce povestește.

Alexandra, în primul rând, povestește-mi ceva despre tine.

M-am născut în Brașov, pe 23 noiembrie. Copilăria mi-am petrecut-o în Râșnov, într-o familie caldă, compusă din doi copii și doi părinți tineri pentru care, la momentul respectiv, călătoriile în lumea largă se reduceau la plimbările de weekend în împrejurimi, ieșirile în centrul Brașovului, explorarea pădurilor din jurul Râșnovului, a cetăților și castelelor din regiune. Tata avea, însă, o bibliotecă impresionantă. În cărțile de acolo am descoperit călătorii imaginare în locuri încântătoare. Ele m-au determinat să visez și să-mi doresc să descopăr lumea. Atunci mi-am propus ca fiecare zi să fie nouă, ca plimbările în natură, peisajele superbe, cetățile și bisericile, castelele și conacele, lacurile și cascadele, mările și oceanele, satele uitate de lume sau metropolele impunătoare, oamenii, cultura și tradițiile, să facă parte din Universul meu.

Ai urmat școli în domeniu?

Oarecum. Am terminat Școala Generală Nr. 2 din Râșnov, liceul la Colegiul Național Dr. Ioan Mesota din Brașov, iar studiile superioare le-am făcut în Sibiu. Am urmat cursurile Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene, iar mai apoi ale Facultății de Marketing. Ocupația mea de bază este în domeniul marketingului, o a doua pasiune, în care activez de 11 ani. Din necesitate dar și din pasiune, am urmat și cursurile școlii de fotografie Image Art din Sibiu, o experiență pentru care sunt recunoscătoare și care mă ajută în activitatea mea de zi cu zi.

Spui că pasiunea pentru scris și călătorii o ai de mic copil…nu?

Da. Călătoria o am în sânge de mic copil și cred că este moștenire genetică de la bunica mea căreia cel mai mult în viață îi plăcea să se plimbe prin munții din jurul Râșnovului. Pasiunea pentru istorie, vestigii și clădiri vechi care întotdeauna spun o poveste, o am de la tatăl meu.
Mai apoi, alături de soțul meu cu care împărtășesc cele mai frumoase momente de 10 ani, am început adevărata aventură, jobul part time de „călători prin lumea întreagă”.
Scrisul? Îmi place să scriu orice, oricând am inspirație. Am compus poezii în copilărie și am scris cu patimă texte întregi despre lucrurile care mi se păreau marcante în existența mea de copil, însă abia acum pot să mă desfășor cu adevărat în domeniul care mă pasionează cel mai tare.

Și povestea blog-ului cum a început?

A început în urmă cu aproape 3 ani de zile, în decembrie, însă, scriu cu regularitate de aproximativ 2 ani. A fost cel mai frumos cadou de Crăciun primit de la soțul meu care s-a ocupat de realizarea primei variante a blog-ului. Proiectul era un vechi vis de-al meu, apărut din dorința de a împărtăși cu ceilalți oameni, cele mai frumoase experiențe, locații descoperite și locuri neștiute.

Ce anume îți dorești să transmiți prin intermediul lui?

Blog-ul a apărut din dragoste pentru natură, istorie, arhitectură, tradiții, cultură și oameni…din iubirea pentru frumos. Am învățat ca de la fiecare loc pe care îl descopăr în călătoriile mele să iau doar ceea ce este frumos și tocmai de aceea nu am parte de dezamăgiri. Pănă acum nu am găsit o destinație care să mă determine să regret faptul că am alocat timp și bani pentru a ajunge acolo. Așadar, chiar dacă ați ajuns într-un loc de la care aveați poate alte așteptări, căutați să găsiți frumosul și bucurați-vă!
Obiectivul blog-ului este de a oferi inspirație în găsirea celor mai frumoase destinații și informații utile celor care plănuiesc să plece într-o călătorie, de la prezentarea celor mai importante obiective turistice, la opțiuni de cazare și restaurante, informații legate de prețuri, trasee și distanțe, sfaturi și ponturi, fotografii, experiențe plăcute și altele mai puțin plăcute, însă care pot fi evitate.

Anul acesta ai fost nominalizată la eTravel Conference, la categoria Best Travel Blog. Ce a însemnat asta pentru tine?

Este cea mai mare realizare a blog-ului alexandracristian.ro, o încununare a întregii activități. Este o reală onoare pentru mine să mă regăsesc pe lista scurtă a nominalizaților, printre cei 27, unele dintre cele mai mari nume din domeniu. Acest fapt mă motivează și mai tare să continui, să fac lucrurile cu aceeași pasiune și poate cu mai multă convingere că articolele mele inspiră și ajută.

Câte locuri din lumea asta ai văzut?

Am vizitat multe locuri, în mare parte din Europa, iar experiențele și amintirile cu care am rămas îmi sunt încă întipărite în minte și în inima. Lista cu „locuri de văzut într-o viață” este încă foarte lungă, însă am convingerea că o să reușesc să bifez cît mai multe dintre ele.

Unde ți s-a părut cel mai interesant, cel mai frumos, cel mai incitant, cel mai exotic și unde ai reveni?

Cea mai interesantă senzație a fost în momentul în care am pășit pe cel mai mare vulcan activ din Europa, Etna din Sicilia. Drumul până sus este spectaculos, peisajul se schimbă treptat, iar în vîrf devine selenar. Pământul ardea sub picioarele noastre, iar căldura emanată de conul fumegând a fost bine primită. Acolo, în vârf de munte vântul bătea cu forță, erau pale când reci, când calde. Sentimentul, de nedescris. Cea mai incitantă experiență am trăit-o în Sri Lanka. În cele 7 zile petrecute acolo am vizitat și am trăit senzații pe care nu le-am mai simțit în alte locuri: am hrănit un pui de elefant, am vizitat cultivatori de ceai și cafea, m-am plimbat cu tuk-tuk-ul, am vizitat temple, am urmat un tratament Ayurveda, am admirat maimuțe, crocodili și varani în Laguna din Negombo. Maldive este probabil cea mai exotica destinatie pe care am vizitat-o, cu peisaje care îți taie răsuflarea, nisip alb și apa cel mai frumos colorată, plante luxuriante, apusuri și răsărituri neîntâlnite pana acum. Când eram mică, eu așa îmi imaginam că arată Paradisul. Dacă trebuie să spun care a fost cel mai frumos loc vizitat de mine până acum, nu m-aș putea opri la unul, pentru că este greu și nedrept. Însă pot să spun care este topul celor mai frumoase 10 locuri vizitate: Maldive, Sri Lanka, Insula Capri, Coasta Amalfi și Matera – Italia, Hallstatt – Austria, Valensole din Provence – Franța, Lauterbrunnen și Lucerna – Elveția și Bavaria – Germania. Aș reveni oricând în Italia, țara pe care am explorat-o cel mai mult, după România. Deși mi-am propus să nu mai vizitez același loc de mai multe ori, cred că sunt câteva locații din Italia unde m-aș întoarce cu drag. Coasta Amalfi, Portofino, Cinque Terre, Insula Capri, San Remo, Roma, Veneția sunt câteva din locurile pe care le-am vizitat cel puțin o dată și unde știu că o revin mai devreme sau mai târziu.

Cum este România comparativ cu aceste locuri din lume?

Îmi este greu să compar România cu alte țări vizitate. România este țara pe care am străbătut-o cel mai mult, cum este și normal iar locurile încântătoare pe care le-am găsit, oamenii și vechile tradiții care încă se mai păstrează în anumite zone, mă determină să spun că România merită vizitată înainte de a vizita alte țări. România este acasă. Ce pot spune, însă, este că la noi sunt cei mai calzi oameni.

Care este următorul pas, următoarea călătorie?

Următoarea călătorie dincolo de granițele țării este planificată deja, la fel cum sunt planificate în mare parte și călătoriile din 2019. În decembrie, vom pleca într-un city break în Londra, în căutarea celor mai frumoase târguri de Crăciun. Până atunci, fiecare weekend disponibil va fi alocat unor destinații din România.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect