20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Rețete de cocktailuri cu gin

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Află care sunt cele mai gustoase și cel mai simplu de făcut cocktailuri cu gin!

Ginul este o băutură cu o istorie vastă, folosită în trecut inclusiv pentru că se credea că tratează anumite boli, cum ar fi malaria. Ba mai mult, soldații danezi beau gin înainte de a pleca la luptă! Însă vremurile s-au schimbat, iar oamenii au început să îl consume doar în scop recreativ. Și cum ginul nu are aceeași savoare atunci când se bea sec, au fost inventate diverse rețete de băuturi, astfel că a început să fie apreciat pentru aroma pe care o dă atunci când este amestecat cu alte ingrediente. Iată câteva rețete de cocktailuri cu gin, ușor de făcut acasă!

  1. Mojito Classic
banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

Ingrediente:

  • 20 ml gin;
  • 10 ml suc de lămâie;
  • 5 ml sirop de zahăr;
  • câteva frunze de mentă;
  • apă minerală rece, după preferințe;

Cocktailul Mojito Classic mai este numit și Mojito Southside. Deși există mitul că această băutură se prepară folosind apă tonică, pentru a păstra aroma ginului se recomandă să folosiți pur și simplu apă minerală rece. Iată cum se prepară! Ginul, sucul de lămâie și siropul de zahăr se pun într-un shaker, iar peste ele adăugați gheață, după preferințe. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-un pahar înalt, pentru băuturi mixte. Separat, zdrobiți ușor frunzele de mentă pe un tocător, pentru ca acestea să-și lase mai ușor aroma în băutură. Le adăugați în pahar, apoi puneți apa minerală cât cuprinde și, folosind o lingură spiralată pentru cocktailuri, amestecați ușor, de sus în jos, pentru a omogeniza aromele. Puteți orna paharul cu frunze de mentă suplimentare, pentru un plus de prospețime. Un sfat ar fi să folosiți suc de lămâie, nu de lime, pentru că acesta din urmă are o aromă mai pregnantă și ar putea acoperi savoarea mentei.

  1. Bloody Mary

Ingrediente:

  • 40 ml gin;
  • 150 ml suc de roșii;
  • 10 ml suc de lămâie;
  • câteva picături de tabasco;
  • piper negru;

Deși pare o combinație ciudată, acest cocktail este deosebit de răcoritor și gustos. Totul se prepară direct într-un pahar cu gheață, astfel că nu aveți neapărată nevoie de un shaker. Se adaugă toate ingredientele, iar la final se amestecă ușor cu o lingură pentru cocktailuri, pentru ca piperul să își verse savoarea în băutură. În ceea ce privește ornarea paharului, puteți opta pentru un ardei roșu iute, dacă preferați gustul picant, sau, de ce nu, un simplu băț de țelină.

  1. Gin Sour

Ingrediente:

  • 20 ml gin;
  • 10 ml suc de lămâie;
  • 5 ml sirop de zahăr;

Umpleți shakerul cu gheață, adăugați ginul și jumătate din sucul de lămâie, iar la final siropul de zahăr. Apoi agitați bine și turnați conținutul într-un pahar rece. Nu uitați să adăugați la final restul de suc de lămâie! Prezentarea clasică ar fi într-un pahar coupe pentru cocktailuri și o felie de lime, pentru un aspect exotic. Însă această combinație se poate servi la fel de bine într-un pahar pentru whisky, decorat cu o felie de castravete proaspăt. Băutura Gin Sour are ca principal avantaj că este un cocktail simplu, astfel că nu există arome pregnante care ar putea distruge gustul ginului dumneavoastră preferat. Recomandarea noastră ar fi un gin London Dry, care păstrează simplitatea acestui cocktail special.

  1. East India Gimlet

Ingrediente:

  • 20 ml gin;
  • 20 ml Lime Cordial;
  • 2 fâșii de țelină;
  • un vârf de mărar;
  • o felie de lime;

Dacă nu aveți Lime Cordial, îl puteți pregăti foarte simplu în casă, deși necesită 24 de ore pentru ca acesta să devină savuros. Puneți într-o sticlă sirop de zahăr după gust, în funcție de cât de dulce vreți să faceți băutura, zeamă de lămâie sau suc concentrat de lămâie, care se găsește în comerț. A doua zi veți obține un Lime Cordial natural. După ce ați preparat acest ingredient, puneți gheață într-un shaker și adăugați restul produselor din rețetă. Agitați puternic timp de câteva zeci de secunde, pentru ca mărarul să înceapă să își lase aroma. Strecurați conținutul printr-o sită deasă și turnați-l într-un pahar coupe. Pentru un plus de savoare și un aspect cât mai fancy, puteți așeza deasupra o crenguță de mărar proaspăt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect