18.1 C
Sibiu
joi, mai 23, 2024

Apar noi reguli pentru persoanele care își închiriază proprietățile online

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Vor apărea reguli noi pentru cei care își închiriază proprietățile prin intermediul platformelor online, anunță Comisia Europeană.

Comisia Europeană vrea mai multă transparenţă pe platformele online de închiriere a proprietăților, nu doar asupra tranzacţiilor făcute, ci şi a numărului de turişti care apelează la această formă de cazare.

Publicitate

Astfel, fiecare locuinţă va avea un număr unic de înregistrare şi lunar vor trebui raportate informaţii despre plăţile făcute.

Publicitate

Experţii în fiscalitate spun că asta va duce la creşterea tarifelor, care în prezent sunt cu mult sub piaţa hotelieră, scrie tvrinfo.ro.

Publicitate

Închiriatul pe termen scurt chiar şi a unei garsoniere a devenit o afacere tot mai profitabilă pentru românii care au mai multe proprietăţi.

De exemplu, proprietarii care îşi închiriază locuinţa pe termen scurt câştigă într-o săptămână aproape echivalentul unei chirii lunare.

Potenţialii clienţi sunt atraşi de ofertele postate pe platformele online de închiriere.

Comisia Europeană vrea mai multă transparenţă şi va obliga platformele online să ofere autorităților informații despre toate unitățile închiriate.

În plus, fiecare unitate de cazare listată va avea un număr unic de înregistrare.

Autorităţile vor avea şi o statistică mai apropiată de realitatea numărului de turişti. În prezent, sunt luaţi în evidenţa oficială, cel puţin în România, doar cei raportaţi de hoteluri şi pensiuni, mai scrie site-ul tvrinfo.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Spirometrii gratuite în mall-urile din Sibiu

Săptămâna viitoare, în zilele de 29 și 31 mai, echipa medicală a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu efectuează gratuit spirometrii...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect