-2.8 C
Sibiu
miercuri, decembrie 6, 2023

Berea, carnea tocată sau usturoiul, pe lista alimentelor cu adaos plafonat. Măsura plafonării, prelungită cu 3 luni

Cele mai citite

Guvernul a aprobat, vineri, prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând şi noi produse în această listă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Guvernul a prelungit programul de limitare a adaosului comercial la unele alimente de bază şi adaugă noi produse în actuala listă.

Valabilitatea programului a fost extinsă cu 90 de zile, respectiv până la data de 31 ianuarie 2024.

Şi au fost adăugate următoarele: carne tocată, usturoi, orez, bulion de roşii, cozonac, margarină, drojdie, smântână şi bere.

Sunt menţinute, de asemenea, pe listă cele incluse iniţial şi cunoscute deja”, a precizat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Executivului.

Potrivit lui Constantin, o altă măsură care vine la pachet cu prelungirea acestei plafonări a preţurilor la alimente este impunerea unui adaos comercial de maximum 5% pentru produse agricole şi alimentare importate în cantităţi vrac.

„Acest proiect vizează şi produsele agricole şi alimentare care sunt importate în cantităţi vrac pe teritoriul României şi nu sunt introduse în procesul de procesare sau de abatorizare.

În cazul acestora cota de adaos comercial va fi de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie, preţul de import, iar aceste produse sunt: ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui, carne de vită pentru cantităţi de produs ambalat mai mari de 5 kg, respectiv 5 litri”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

NOUTĂȚI Gaming – Trailerul jocului GTA VI atinge 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în doar câteva ore!

Într-un eveniment fără precedent în industria jocurilor video, trailerul mult anticipat al lui Grand Theft Auto VI a fost...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect