11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

Cât va costa carnea de miel în acest an. Ce spune ministrul Agriculturii

Cele mai citite

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, nu a putut estima cu exactitate care va fi prețul unui kilogram de miel în acest an, însă a spus că nu va fi cu mult mai mare față de anul trecut.

Prezent la emisiunea Insider Politic de la Prima TV realizată de Sebastian Zachmann, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu a putut aprecia cât va costa un kilogram de carne de miel anul acesta.

“Eu nu pot să dau un preț estimat pentru că vreau să fie o piață corectă a vânzării cărnii de miel în perioada sărbătorilor pascale.

Eu sunt sigur și din discuțiile pe care le am cu fermierii, mi-au spus foarte clar că vor avea un preț decent astfel încât să poată să-și scoată cheltuielile și, bineînțeles, să aibă și ei un mic profit pentru că toată lumea muncește pentru acest lucru.

Dar, în primul rând să poată să-și acopere cheltuielile și costurile pe care le-au avut cu partea de zootehnie în sectorul ovin”, a spus ministrul Florin Barbu.

că pregătește o lege prin care să se plafoneze adaosul la toate produsele agroalimentare românești. Florin Barbu susține că acestea au un adaos foarte mare, comparativ cu cele din import.

Florin Barbu a mai spus că măsura prin care Guvernul a plafonat adaosurile la anumite produse de bază a dat rezultate, iar prețurile sunt acum mai mici.

”Lucrez deja la o lege pe care o vom depune în Parlamentul României privind plafonarea la toate produsele agroalimentare românești.

De ce? Este o practică comercială neloială ca produsele realizate de către producătorii și procesatorii români să aibă un adaos comercial foarte mare la raft, iar produsele care vin din import au un ados comercial mai mic.

Și bineînțeles, consumul este mai mare la produsele care vin din import și practic pe fermierii și procesatorii noștri îi dezavantajează”, a spus ministrul Agriculturii.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect