Compa Sibiu a anunțat că extinde perioada în care își reduce activitatea și păstrează suspendate o serie de contracte de muncă, respectiv cele ale angajaților din departamente pentru care nu există comenzi.
Potrivit anunțului companiei, suspendarea contractelor de muncă în departamentele în care nu există activitate se prelungește de la 1 iulie la 31 august. Simultan, programul de muncă al angajaților din departamentele în care există activitate redusă va fi redus de la 5 la 4 zile pe săptămână. Afacerile Compa Sibiu au avut de suferit în primul trimestru, iar rezultatele pentru trimestrul 2 se anunță cel puțin la fel de slabe, după ce compania și-a redus activitatea în aprilie, mai și iunie, din lipsa comenzilor și și-a trimis acasă cea mai mare parte a salariaților.
„- Reluarea activitatii cu program normal de lucru pentru personalul angajat in atelierele/departametele in care exista activitate/comenzi
– Prelungirea incepand cu data de 01.07.2020 pana la data de 31.08.2020 a duratei privind reducerea temporara a activitatii societatii pentru motive economice, tehnologice, structurale, sau similare, respectiv reducerea volumului de comenzi cu aplicarea masurii privind suspendarea pentru perioada mentionata a contractelor individuale de munca cu privire la salariatii angajati in departamente pentru care nu exista inca comenzi.
– Aplicarea masurii privind reducerea programului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana in temeiul art. 52 alin. 3 Codul Muncii, pentru salariatii angajati in departamente in care volumul de munca este inca redus.
Decizia este luata, in continuarea acelorasi decizii deja luate pentru luna aprilie, mai si iunie 2020, avand in vedere contextul economic dificil creat de pandemia Covid 19 si scaderea drastica a comenzilor si a volumului de munca”, se arată în notificare.
Situația dificilă de la Compa este cauzată de blocajele din industria auto la nivel global și, în special, de cea europeană, care încă nu reușește să-și găsească ritmul de producție anterior crizei.
În primul trimestru, Compa anunțase o reducere cu 15% a veniturilor, la 176 milioane lei, comparativ cu anul trecut. În același timp, profitul net anunțat a scăzut cu peste 50% în perioada ianuarie – martie, la aproape 6 milioane lei.