22.3 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

Economistul Cornel Ban vine la ULBS

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Economistul Cornel Ban, unul dintre cei mai vizibili economiști români la nivel internațional, va fi primul invitat al conferinței „Digitalizarea analizei de conținut în științele sociale”, prima dintr-o serie de evenimente inițiate de Biblioteca Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Întâlnirea cu studenții și nu numai va avea loc marți, 28 iunie, de la ora 11, fiind moderată de prof. univ. dr. Mihaela Herciu, cadru didactic la Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS. Aceasta va fi găzduită de Sala Senatului din clădirea Bibliotecii ULBS.


Conferințele sunt dedicate studenților, doctoranzilor, comunității academice și își propun ca, periodic, să invite cercetători și universitari a căror activitate și expertiză sunt relevante la nivel internațional.
Întâlnirea cu Cornel Ban – care în prezent predă Politică Economică Internațională la Copenhagen Business School, dar a colaborat și cu City University of London și Boston University, după un stagiu de cercetare la Brown University în Statele Unite – va aduce în discuție teme actuale, discuția vizând o turnură de anvergură care se desfășoară în majoritatea domeniilor de cercetare, după cum arată reprezentanții ULBS.
„Analiza conținutului este o tehnică de cercetare utilizată pentru descrierea sistematică a conținutului comunicării, în vederea interpretării sale. În ultimele două decenii, această metodă a devenit extrem de relevantă pentru întrebările-cheie adresate de cercetătorii din științele sociale și umaniste. Această prezentare urmărește istoria analizei conținutului, varietățile sale și modurile în care a transformat unele agende de cercetare într-o nișă specifică a științelor sociale: Economia Politică Internațională (EPI). Ca atare, analiza arată că metoda a parcurs un drum lung, dintr-un registru simplu și opac (frecvența cuvintelor, scheme de codificare în trei puncte, norme de codificare non-transparente) la un registru mai sofisticat din punct de vedere tehnic (învățare automată, analiza sentimentelor, modelare autor-subiect, extragerea textului) transparentă și stratificată cu alte metode cantitative (analiza rețelei, analiza secvențelor, analiza statistică)”, au transmis reprezentanții ULBS
Conform acestora, prezentarea este relevantă pentru cercetătorii din toate științele sociale și umaniste interesați de analiza sistematică a unor volume mari de text.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect