20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

MedLife, proprietarul Polisano, investigație pentru dezvăluirea ilicită a datelor personale ale pacienților

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Rețeaua clinicilor MedLife, unul dintre cei mai mari operatori privați de servicii medicale din România, care a cumpărat spitalul Polisano, a fost acuzată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) de încălcare a legislației privind protecția datelor personale, faptele vizate fiind destul de grave: accesare sau divulgarea ilicită a datelor.

Pacienți ai rețelei Medlife, care include și spitalul Polisano din Sibiu, au fost victimele neglijenței angajaților acestei rețele, potrivit ANSPDCP, care spune că MedLife nu a implementat măsurile tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura condițiile impuse de lege pentru confidențialitatea și securitatea datelor personale. Rețeaua a fost amendată cu suma de 5000 de euro și a fost obligată să-și corecteze procedurile și măsurile care nu erau implementate la data investigației.
„Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în luna aprilie 2022 o investigație la operatorul MEDLIFE S.A. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b), alin. (2) și alin. (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD).
Operatorul MEDLIFE S.A. a fost sancționat cu amendă în cuantum de 24.721,50 lei, echivalentul a 5000 EURO”, se arată în informarea ANSPDCP.
Investigația celor de la autoritatea națională a pornit în urma unei sesizări, după ce o persoană a descoperit la gunoi documente cu caracter personal, „inclusiv date sensibile”, cu caracter personal, ale pacienților Medlife SA.
„În cadrul investigației s-a constatat că operatorul MEDLIFE S.A. nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de confidențialitate și securitate corespunzător riscului prezentat de prelucrare, ceea ce a condus la accesarea ori divulgarea ilicită a datelor cu caracter personal ale clienților proprii MEDLIFE S.A. (nume, prenume, CNP, serviciul medical de care a beneficiat, analiza medicală efectuată, suma achitată, cont bancar) și ale angajaților săi (salariu avans), în perioada iulie 2020 – august 2020.”, se arată în rezultatul investigației.
MedLife a cumpărat Spitalul Polisano din Sibiu în 2018, de la moștenitorii regretatului Ilie Vonica. În anul 2021, conform cifrelor publicate de companie, veniturile MEDLIFE SA s-au ridicat la 1,6 miliarde lei, iar profitul net obținut a fost de 118 milioane de lei.
SURSA FOTO PRINCIPALĂ: POLISANO – MEDLIFE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect