0.2 C
Sibiu
marți, decembrie 5, 2023

Pe ce loc se află Sibiul când vine vorba de costurile pentru grădinițele private

Cele mai citite

Clubul Copiilor a realizat o analiză privind taxele pentru creșele și grădinițele private, raportat la nivelul salarial din județul respectiv. Sibiul ne surprinde, fiind pe ultimele locuri la această clasificare.

Numărul copiilor care merg la o creșă sau grădiniță privată din țară a crescut accelerat în ultimii 10 ani, căci părinții aleg flexibilitatea și programul mai prelungit, aspecte pe care sistemul de stat nu le poate oferi.

Creșterea numărului de elevi, dar și inflația, precum și costurile salariale în creștere cu personalul didactic au umflat costul învățământului privat din țară. Creșteri cu 50% ale costului educației private în ultimii doi ani de zile nu sunt ieșite din comun și acestea pun o presiune mare pe bugetele multor familii, bugete care sunt oricum afectate de creșterea costului de trai.

În topul cu cele mai ridicate costuri medii sunt orașele Cluj-Napoca, București si Târgoviște, arată analiza făcută de Clubul Copiilor. Brașovul, Constanța și Ploieștiul sunt alte trei orașe care se regăsesc în top 10 și unde costul cu învățământul privat este mai mare decât media națională.

Sibiul se află în partea inferioară a clasamantului național, prețul mediu al gradiniței reprezentând 35% din salariul mediu net. Astfel, județul nostru se situează pe locul 27 în țară.

Mai multe informații găsiți în următorul link: https://www.clubulcopiilor.ro/cele-mai-scumpe-si-ieftine-crese-si-gradinite-private-din-tara/

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

România va primi peste un milion de vaccinuri anti-Covid

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că România are de primit 1,2 milioane de doze de vaccin anti-Covid...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect