14.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Recomandările FMI: majorarea impozitului pe proprietăți și taxe de poluare pentru transporturi și construcții

Cele mai citite

FMI recomandă oficial guvernului României să majoreze impozitul pe proprietăți și chiar să introducă taxe de poluare pentru transporturi și construcții.

Fondul Monetar Internațional a prezentat concluzii preliminare după vizita din România, din această săptămână.

FMI arată că pachetul de măsuri fiscale adoptat anul trecut reprezintă un pas în direcția corectă pentru creșterea veniturilor statului, dar prognozează deficite bugetare de peste 6% din PIB în următorii câțiva ani, din cauza costurilor fiscale ale noii legi a pensiilor, scrie biziday.ro.

În privința inflației, FMI recomandă păstrarea dobânzilor la un nivel ridicat până când vor exista “dovezi mai ferme” că aceasta se îndreaptă către ținta BNR.

Specialiștii se așteaptă ca indicatorul să revină la 2% spre finalul anului viitor, dar subliniază că majorările salariale, alături de alți factori, pot îngreuna acest proces.

Printre soluțiile identificate de FMI, se numără eliminarea lacunelor și scutirilor privind impozitul pe venit, scăderea pragului pentru microîntreprinderi, creșterea veniturilor din TVA, introducerea unei taxe pe carbon în transporturi și construcții sau a unei accize suplimentare la combustibilii fosili, creșterea impozitului pe proprietate și crearea unui mecanism pentru extinderea poverii fiscale rezultate din reforma pensiilor.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scăpăm de mersul la ghișeu? Platformă online pentru înmatricularea sau radierea mașinilor

Nu peste multă vreme am putea scăpa de deplasările la ghișee pentru înmatricularea sau radierea autoturismelor.Camera Deputaţilor a adoptat,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect