9.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Reprezentanţii CJ Sibiu au semnat în Franţa înţelegerea de colaborare cu cu Consiliul General Ille et Vilaine

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, şi Jean-Louis Tourenne, preşedintele Consiliului General Ille-et-Vilaine, au semnat marţi Convenţia-cadru de cooperare descentralizată pentru perioada 2013-2015. Această colaborare vizează dezvoltarea economică şi încurajarea schimburilor economice, agricultura şi dezvoltarea rurală, turismul şi în special agroturismul, cultura şi schimburile de bune practici între cele două administraţii.

Publicitate

Publicitate

 

Delegaţia a Consiliului Judeţean Sibiu, însoţită de o delegaţie economică, efectuează o vizită între 7 şi 11 aprilie în Departamentul Ille-et-Vilaine din Franţa, în cadrul bunei relaţii de colaborare dintre cele două regiuni, începute în urmă cu 20 de ani.

Delegaţia sibiană a fost primită de către preşedintele Consiliului General Ille-et-Vilaine, Jean-Louis Tourenne, şi de către vicepreşedintele Clotilde Tascon-Menetrier, responsabil cu relaţiile internaţionale, în splendida sală de şedinţe a Consiliului, unde a avut loc o prezentare a departamentului, care a depăşit de curând 1 milion de locuitori. Astfel, conform declaraţiilor gazdelor, Ille-et-Vilaine este cel mai frumos departament din Franţa, cu o agricultură avansată, majoritatea fermierilor fiind licenţiaţi, dar şi cu alte domenii cheie remarcabile, cum ar fi cercetarea academică, centrul universitar Rennes numărând aproximativ 60.000 de studenţi, şi tehnologia informaţională. 

Preşedintele Tourenne şi-a exprimat plăcerea de a primi delegaţia sibiană, subliniind că încă de la început relaţiile dintre Departamenul Ille-et-Vilaine şi judeţul Sibiu s-au bazat pe asemănări culturale, aspect care trebuie extins şi în domeniul economic. La rândul său, preşedintele Ioan Cindrea, a întărit acest deziderat, subliniind că delegaţia sibiană include un număr de agenţi economici importanţi pentru a putea identifica oportunităţi de colaborare economică cu partenerii francezi. În acest sens, delegaţia sibiană a avut posibilitatea să viziteze un parc industrial, denumit parc de activităţi, care este administrat de către o asociere formată din patru comune/consilii locale din Grand Fougeray. 

Vizita din primele două zile a mai inclus întâlniri cu preşedintele Camerei de Agricultură, cu Comitetul departamental de turism şi profesionişti din turism. Preşedintele Ioan Cindrea şi-a manifestat deschiderea de a prelua modelele de dezvoltare economică din Ille-et-Vilaine pentru implementarea proiectelor strategice ale judeţului Sibiu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect