9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Salariul minim crește cu 10%. În construcții, agricultură și industria alimentară, salariile nu vor fi majorate

Cele mai citite

Premierul Marcel Ciolacu a spus, în deschiderea ședinței de Guvern de joi, că salariul minim va fi majorat cu 10%, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună.

Ciolacu a mai adăugat, referitor la ordonanța privind creșterea salariului minim în construcţii, agricultură şi industria alimentară, că aceasta a fost scoasă de pe ordinea de zi, pentru că, din calculele prezentate în această dimineaţă de Ministrul Finanţelor, acestea ar fi scăzut de fapt, în urma introducerii plății asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii.

„Calculele prezentate în această dimineaţă de Ministrul Finanţelor arată că, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut scădea.

Eu nu sunt de acord cu acest lucru”, a explicat Ciolacu.

Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă. Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanţă care vizează aceste categorii.

Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcţii, agricultură şi industria alimentară vor rămâne la fel”, a precizat premierul.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect