0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Sfaturile FBI pentru cei care dețin sau vor să-și cumpere un Smart TV

Cele mai citite

În prezent, aproape toată lumea care achiziționează un televizor nou optează pentru un televizor inteligent sau cum mai este numit, colocvial, un Smart TV. Deși acest lucru pare o idee bună în absolut toate cazurile, FBI (Biroul Federal de Investigații american) nu este de aceeași părere.
Pagina oficială a FBI a publicat, recent, un aviz adresat tuturor consumatorilor, prin care le dezvăluie acestora ce pericole presupune un Smart TV, dacă nu este folosit corespunzător.
FBI nu încearcă, bineînțeles, să descurajeze achiziția de televizoare inteligente, dar explică cum ar trebui să avem grijă, toți consumatorii, de anumite aspecte care țin de securitatea noastră. Cu tot mai multe și mai multe aplicații și servicii disponibile, televizoarele Smart s-au transformat în noua țintă a hackerilor și a atacurilor cu viruși.
Un hacker rău-intenționat ar putea compromite siguranța televizorului nostru inteligent, pentru a controla astfel router-ul sau pentru a asculta ce vorbim în casă, ba chiar și să vadă ceea ce facem, dacă Smart TV-ul nostru este dotat cu microfon și cameră video.
Samsung Smart TV
FBI încearcă, așadar, să tragă un semnal de alarmă și să educe consumatorii cu privire la motivele pentru care ar trebui să fim preocupați de securitatea televizorului nostru inteligent, la fel ca și de cea a telefoanelor noastre inteligente.
Sfaturile celor de la FBI pentru deținătorii de Smart TV sau pentru cei care își propun să devină proprietari ai unui televizor inteligent:
– documentează-te și asigură-te că știi cu exactitate ce funcționalități are televizorul tău și cum să-l controlez. Caută pe Internet după numele și numărul modelului tău de Smart TV și cuvintele „microfon”, „cameră” sau „intimitate”. Poți încerca și cu variantele în engleză ale acestor cuvinte, cu siguranță o să găsești mult mai multe informații.
– nu te încrede în setările standard de securitate ale Smart TV-ului tău. Schimbă parola dacă poți la intervale cât mai dese și citește manualul de utilizare al modelului tău de televizor pentru a ști cum se pot opri microfoanele, camerele video și află cum culege acesta informații persoanele despre tine. Dacă nu le poți dezactiva, mai gândește-te dacă vrei să deții un asemenea televizor în propria casă. Alege modelele de smart TV care îți permit să faci aceste setări.
Oferte Samsung Smart TV
– dacă nu poți dezactiva camera video a Smart TV-ului, dar vrei să o faci, poți încerca să lipești o bucată de bandă adezivă neagră peste aceasta.
– asigură-te că alegi un producător de Smart TV-uri care e capabil să-ți ofere actualizări constante ale dispozitivului cu sisteme de securitate.
– citește politicile de confidențialitate ale fabricantului televizorului și ale serviciilor de streaming folosite. Verifică în amănunt ce date colectează acestea despre tine și activitățile tale, cum le păstrează și în ce condiții și ce fac cu acestea.
Oferte Samsung Smart TV
Indiferent că ai deja un Smart TV sau ți-ai pus în cap să-ți achiziționezi unul, aceste sfaturi ale FBI sunt unele de bun simț și extrem de utile dacă ții la propria ta siguranță online. Tratează un Smart TV ca pe orice alt dispozitiv din casa ta care se conectează la Internet!

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect