19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

186 sancțiuni contravenționale aplicate de ITM Sibiu administrațiilor locale din județ

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

ITM+SibiuInspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu  a desfăşurat în luna iunie activităţi de control privind respectarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă, la unităţile administrativ teritoriale din judeţul Sibiu, primăriile orăşeneşti precum şi cele comunale. În cadrul activităţilor de control au fost vizate spre verificare contractele individuale de muncă ale personalului încadrat, timpii de muncă prestaţi, modalitatea în care sunt calculate şi acordate drepturile salariale, regulamentul intern, contractul sau acordul colectiv încheiat la nivel de unitate, asigurarea securităţii şi sănătăţii la locurile de muncă. De asemenea, s-a verificat numărul persoanelor beneficiare de ajutor minim garantat ce sunt implicate în realizarea diferitelor activităţi de interes public local.

banner

Au fost efectuate verificări la toate cele 64 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Sibiu, având un număr de 1.957 salariaţi, din care 800 sunt funcţionari publici. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus 244 măsuri de remediere şi au aplicat 186 sancţiuni contravenţionale, sub formă de avertismente.

Cele mai frecvente deficienţe constatate au fost: netransmiterea sau transmiterea cu întârziere a datelor în Registrul general de evidenţă al salariaţilor; nerespectarea regimului orelor suplimentare; neiniţierea negocierii colective; lipsa evidenţei meseriilor care necesită autorizare; lipsa consemnare în fişa postului a atribuţiilor SSM pentru lucrătorul desemnat; lipsă semnalizare de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect