14.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Astăzi s-a desfășurat simularea probei de Limba și Literatura Maternă

Cele mai citite

Astăzi, 7 februarie 2024, s-a desfășurat simularea probei de Limba și Literatura Maternă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a în unitățile de învățământ cu clase gimnaziale ce studiază în limba minorităților naționale din județul Sibiu.

Din totalul de 153 de elevi înscriși pentru această simulare (130 elevi la limba și literatura germană și 23 elevi la limba și literatura maghiară), au fost prezenți 146 de elevi (95,43%), în timp ce 7 elevi (4,57%) au absentat (6 elevi la limba și literatura germană și un elev la limba și literatura maghiară).

Nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale ce studiază în limba minorităților naționale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. Nu au fost raportate situații de elevi eliminați sau elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Rezultatele elevilor la simularea examenului de Evaluare Națională 2024 se vor comunica în data de 23 februarie 2024.

În conformitate cu OME nr. 6760 din 07.12.2023, rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a ” sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.”

Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scăpăm de mersul la ghișeu? Platformă online pentru înmatricularea sau radierea mașinilor

Nu peste multă vreme am putea scăpa de deplasările la ghișee pentru înmatricularea sau radierea autoturismelor.Camera Deputaţilor a adoptat,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect