6.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Au început înscrierile la Titularizare. Peste 120 de posturi, disponibile în județul Sibiu

Cele mai citite

Luni au început înscrierile pentru concursul național de Titularizare. Candidații își pot depune dosarele până în 17 mai, conform calendarului oficial. Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, la nivelul județului sunt 127 de posturi titularizabile, cu viabilitate de cel puțin patru ani. Pentru a ocupa unul din aceste posturi, candidatul trebuie să obțină cel puțin nota 7.
Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
Potrivit unui document trimis inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației, comisia județeană de organizare și desfășurare a concursului are obligația de a configura o adresă de e-mail la care candidații să aibă posibilitate de a transmite dosarele, arată edupedu.ro.
Conform metodologiei de concurs, candidații vor anexa în următoarea ordine actele în original, respectiv în copie, certificate pentru conformitate cu originalul de către directorul unităţii la care funcționează în anul şcolar 2021-2022 sau scanate color, după actele originale. Conform Ministerului Educației, documentele anexate pot fi certificate pentru conformitate cu originalul și la depunerea dosarului, în acest caz fiind necesară prezentarea documentului în original și a unei copii a acestuia. În situaţia în care documentele se transmit în format electronic, prin poştă electronică, acestea vor fi scanate color, după documentele originale, lizibil, la minimum 150 dpi.
Conform calendarului concursului, proba scrisă la Titularizare este programată în 13 iulie.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut până la finalul sezonului rece

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut în plată, la același nivel, până la finalul sezonului rece noiembrie 2023...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect